taie dovleacul pe din doua,scobeste-l dar mai lasa putin miez inauntru.
incalzeste cuptorul,pune dovleacul taiat pe jumatate in tava,stropeste-l cu putin ulei,presara piper si da-l la copt 20 min,pana se inmoaie.
cand e gata ,scoate tava din cuptor si las adovleacul la racit.
intre timp ,curata ceapa,tai-o marunt si pune-o la calit.
adauga si pulpa de porc,taiata cubulete si las-o sa se prajeasca bine cu ceapa.daca e nevoie ,adauga putina apa.
spala orezul in cateva ape,si adauga-l in craticioara cu carne.
pune deasupra apa si lasa la fiert pana se umfla orezul,fara sa amesteci.cand este aproape gata,pune cateii de usturoi feliati si boabele de porumb.
taie din miezul de dovleac ramas cateva cubulete,caleste-le 2-3 min,apoi adauga-le la pilaf cand e gata si acesta.sareaza si pipereaza.
umple jumatatile de dovleac cu pilaf si orneaza-le cu lamaie.pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii