autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg dovlecei mici, -5 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -1 capatana de usturoi, -1 ardei iute, -1 mana de frunza de patrunjel, -1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.
Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipareaza dupa gust.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.
Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.
Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.
Se zdrobeste usturoiul cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.
Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.
Se servesc dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca. Gogosarii se curata

16 voturi    8 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Am facut si eu duvlecei dar fara ulei la HOT PAN ,alaturi de usturoi sunt o bunatate ! Reteta e superi !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Imi plac foarte mult!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Cred ca sunt foarte gustosi !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      O reteta care atrage !, incita ! Si ??? am salvat-o !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      o reteta deosebita

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Arata tare bine si cu usturoi sunt tare gustosi. Mai ales ca au si patrunjel.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Draga Alice, Multumesc de aprecieri, dar daca te-ai uitat la ce ora fac eu de mancare dimineata , iti dai seama ca mai si uit!!! Referitor la masline, in Iordania sunt nelipsite de pe masa( micul dejun, pranz,cina). La fel sunt foarte populare aici ridichile albe murate.Se taie marunt si se pun la murat cu o bucata de sfecla rosie , pentru culoare si sunt omniprezente la pranz si cina. Ce sa faci, fiecare regiune cu traditiile ei. Apropo, am primit masline verzi de la Cami! O zi buna tuturor.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Foarte buni.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Deliciosi!!!mujdeiul e foarte interesant l-am notat,Felicitari!nici la mine nu tin mult maslinele...cand le am le mananc goale:d

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O bunatate...Si noua ne plac tare mult...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Tare bine arata si cred ca sint deliciosi!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Sint f.buni dovleceii astia. Alice85,poate Mihaela nu mai are masline hahaha; las' ca, daca vine la mine,ii dau.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte buni acesti dovlecei...si mie imi plac tare mult.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Ha ha ha.......... Draga Alice, Daca vezi la ce ore gatesc eu dimineata( se poate citi pe fotografii!!!!!!) iti dai seama ca mai uit si eu.......... Aici este obiceiul sa se pregateasca impreuna in aceeasi zi: dovlecei caliti, vinete calite si cartofii ( Mfarakeh- vezi reteta cu fileu de peste). Bineinteles nu lipsesc maslinele de casa......

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Imi plac dovleceii cu mujdei..mama mea facea vara mai mereu ,,foarte buni..........................Miha sti ceva (mi-am dat seama ca iti lipsesc maslinele de pe masa :))

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Sunt un deliciu acesti dovlecei,eu ii fac la placa si nu am mancat cu usturoi...pacat(((:...data viitoare incerc si cu usturoi.Arata superb dovleceii tai caliti!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O bunatate.Se fac si la noi asemanator,doar ca dovleceii se trec inainte prin faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg dovlecei mici
  • -5 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 ardei iute
  • -1 mana de frunza de patrunjel
  • -1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu duvlecei dar fara ulei la HOT PAN ,alaturi de usturoi sunt o bunatate ! Reteta e superi !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciuperci pleurotus Alina