Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.
Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipareaza dupa gust.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.
Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.
Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.
Se zdrobeste usturoiul cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.
Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.
Se servesc dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii