autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dovlecei cu branza

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
-4 dovlecei de marime potrivita, -200g branza de vaci proaspata, -150g telemea de vaca (daca stai bine cu colesterolul poti pune cascaval), -100g smantana( eu am pus chefir), -2 linguri pesmet (sau 80g franzela muiata si stoarsa bine), -2 oua, -miezul de la dovlecei dat pe razatoare, -sare dupa gust, -o legatura de marar tocat, -unt si pesmet pt. uns si tapetat tava, -100g smantana + 50 g telemea rasa pt. finisaj.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura!
Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute
Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet.
Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea( sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana.
Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "dovlecei cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu branza la cuptor

Dovlecei cu branza la cuptor

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Budinci
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Se spala dovlecelul, se taie pe lung si se inlatura mijocul (zona cu seminte); se pune o felie suptire

4 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -4 dovlecei de marime potrivita
  • -200g branza de vaci proaspata
  • -150g telemea de vaca (daca stai bine cu colesterolul poti pune cascaval)
  • -100g smantana( eu am pus chefir)
  • -2 linguri pesmet (sau 80g franzela muiata si stoarsa bine)
  • -2 oua
  • -miezul de la dovlecei dat pe razatoare
  • -sare dupa gust
  • -o legatura de marar tocat
  • -unt si pesmet pt. uns si tapetat tava
  • -100g smantana + 50 g telemea rasa pt. finisaj.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pilaf de orez cu legume