autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 3 kg dovlecei, 200 ml ulei, 100 ml vin, 100 g faina, 50 g usturoi, 300 g smintina, 300 g rosii, 100 g pasta de tomate, 1 leg. verdeata (marar, patrunjel), 200 g ceapa, sare şi piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de supa, sau apa, si sare. Dupa ce a fost inabusita se scoate intr-un vas, iar in sosul format se inabusa ceapa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. Cind este pe jumatate inabusita, se adauga pasta de tomate si faina cernuta; se amesteca componentele si se mai fierb cca 15 minute. Sosul format dupa inabusire se adauga peste carnea care se mai fierbe cca 60 minute, timp in care se amesteca componentele. Dovleceii se curata, se spala, se taie rondele, sau sferturi, se asaza intr-o tava in restul de ulei, se sareaza si se dau la cuptor pentru cca 10 minute, dupa care se pun in vasul cu carne, adaugind: rosiile curatate, taiate sferturi, usturoiul curatat si taiat marunt, piperul, vinul si se continua fierberea inca 10 minute. Se verifica gustul. Se serveste portia de carne cu garnitura de dovlecei alaturi, cu verdeata si smintina puse deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei butoias cu carne

Dovlecei butoias cu carne

Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 3 kg dovlecei
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 100 g faina
  • 50 g usturoi
  • 300 g smintina
  • 300 g rosii
  • 100 g pasta de tomate
  • 1 leg. verdeata (marar
  • patrunjel)
  • 200 g ceapa
  • sare şi piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii