autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dovlecei cu masline

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 dovlecei,, 1 catel usturoi,, 1 ceapa,, 100 g masline,, 5 linguri ulei,, 1 cana vin alb,, 1 lingura faina,, zeama de lamaie,, busuioc,, 1 legatura patrunjel,, sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spalam dovleceii (in coaja) si dupa ce i-am sters de apa, ii taiem in felii de 1 cm grosime.
Peste rondelele de dovlecei punem putina zeama de lamaie, sare si piper si ii trecem prin faina.
Prajim rondele in ulei pe ambele parti si le asezam pe un platou.
Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul, pe care le calim si stingem cu bulion, vin si zeama de lamaie.
Adaugam putin piper si verdeata tocata marunt.
Taiem maslinele in felii si le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnam sosul.
Tinem in frigider cel putin 15 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "dovlecei cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Escalop de porc cu ciuperci de padure

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de rata cu garnitura de toamna

Piept de rata cu garnitura de toamna

Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Salau cu ciuperci in sos Cirio