Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei pane

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2 oua
  • 4 linguri faina de hrisca
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat.

Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar la final, faina de hrisca; compozitia trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite, putin mai gros; daca e nevoie, se poate adauga putina apa.

Feliile de dovlecel, se usuca cu prosoape de hartie, se trec prin aluat, apoi se pun la prajit in ulei incins; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie cu prosop de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.

Se servesc cu lamaie si sos de usturoi cu iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor