Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime.
Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat.
Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar la final, faina de hrisca; compozitia trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite, putin mai gros; daca e nevoie, se poate adauga putina apa.
Feliile de dovlecel, se usuca cu prosoape de hartie, se trec prin aluat, apoi se pun la prajit in ulei incins; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie cu prosop de hartie ca sa absoarba uleiul in exces.
Se servesc cu lamaie si sos de usturoi cu iaurt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii