autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovlecei pane

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
2 dovlecei potriviti ca marime, (sa nu fie batrani, su samburi mari), 2 oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se taie feliute cam de 05 cm grosime.Se aseaza intr-o sita(strecuratoare) mai mare si se presara su sare.Se lasa cam 30 min, apoi se intorc si se sareaza si pe partea cealalta.Se storc si se dau prin faina, apoi ou batut si apoi prin pesmet.Cine doreste poate pune si un pic de piper in ouale batute.sare nu se mai adauga, deoarece si-au tras ei, cat a trebuit.
Se pune ulei in tigaie, se incinge, nu f tare, si se pun la prajit dovleceii.Cand au capatat culoare aurie pe o parte, se intorc pe partea cealalta.Cand sunt gata, se scot pe un srvet , de hartie, pt a absorbi grasimea din ei.se lasa sa se racesca( sunt si mai buni de la frigider)
Se servesc cu mujdei de usturoi, cu sos de usturoi si smantana sau iaurt su marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
DOVLECEI PANE MIREY

DOVLECEI PANE MIREY

Dovleacul se curata de coaja si de miez ,si se taie cubulete.Din oua,faina,apa minerala,sare si piper,se

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • (sa nu fie batrani
  • su samburi mari)
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de broccoli