autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovlecei pane

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
2 dovlecei potriviti ca marime, (sa nu fie batrani, su samburi mari), 2 oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se taie feliute cam de 05 cm grosime.Se aseaza intr-o sita(strecuratoare) mai mare si se presara su sare.Se lasa cam 30 min, apoi se intorc si se sareaza si pe partea cealalta.Se storc si se dau prin faina, apoi ou batut si apoi prin pesmet.Cine doreste poate pune si un pic de piper in ouale batute.sare nu se mai adauga, deoarece si-au tras ei, cat a trebuit.
Se pune ulei in tigaie, se incinge, nu f tare, si se pun la prajit dovleceii.Cand au capatat culoare aurie pe o parte, se intorc pe partea cealalta.Cand sunt gata, se scot pe un srvet , de hartie, pt a absorbi grasimea din ei.se lasa sa se racesca( sunt si mai buni de la frigider)
Se servesc cu mujdei de usturoi, cu sos de usturoi si smantana sau iaurt su marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei pane Doina

Dovlecei pane Doina

Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele. Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime,

30 voturi    18 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii se curata de coaja(sau se lasa cu coaja pe ei daca sunt mai mici),si se tau rondele. se

3 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • (sa nu fie batrani
  • su samburi mari)
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de telina si morcov