Dovlecei pane cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei pane cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare,
  • sare, piper,
  • 3 oua,
  • pesmet,
  • 2 rosii,
  • patrunjel verde,
  • usturoi,
  • ulei.

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de apa doua ore la frigider.

Batem bine oul cu sare.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem prin pesmet dupa care trecem dovlecelul prin oul batut.

Incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

sosul : Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare, piper, un strop de ulei si amestecam cu rosiile pasate.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de rosii si decorati cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor