Ingrediente
Dovlecei 3bucati medii., Faina grau 0.200kg, Lapte sau apa minerala(de post)0,300 L, Oua 2 buc, Ulei 0.300 L, Ghimbir 0,100(proaspat),sau l lingurita praf, Usturoi 0,100 kg, sare,, Coriandru boabe 2 lingurite,, Marar 1 legatura.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Din oua,lapte sau apa,faina,se face o coca groasa ca cea de clatite.In ea se adauga,ghimbirul ras sau ghimbirul praf,usturoiul curatat si zdrobit,boabele de coriandru,mararul tocat,sare si piper.Se da la rece.
Dovleceii se spala,se curata si li se scobeste mijlocul cu seminte, de la un capat la altul.Se taie felii sa rezulte niste inele.Acestea se sareaza si se lasa o ora,la rece.Se scot si se storc de zeama,se zvanta bine.Se dau prin faina,apoi prin coca si se
prajesc in uleiul fierbinte.Se scot pe hartie absorbanta.Sunt buni pr.a fi serviti imediat pentru ca mai tarziu se imoaie.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010
Foarte fini si aromati!***** Noi, in tarile arabe, ii servim si cu mujdei de usturoi cu ardei iute si lamaie.