autor:

paviasi

» » Aperitive

Dovlecei pane orientali

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
Dovlecei 3bucati medii., Faina grau 0.200kg, Lapte sau apa minerala(de post)0,300 L, Oua 2 buc, Ulei 0.300 L, Ghimbir 0,100(proaspat),sau l lingurita praf, Usturoi 0,100 kg, sare,, Coriandru boabe 2 lingurite,, Marar 1 legatura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Preparare:
Din oua,lapte sau apa,faina,se face o coca groasa ca cea de clatite.In ea se adauga,ghimbirul ras sau ghimbirul praf,usturoiul curatat si zdrobit,boabele de coriandru,mararul tocat,sare si piper.Se da la rece.
Dovleceii se spala,se curata si li se scobeste mijlocul cu seminte, de la un capat la altul.Se taie felii sa rezulte niste inele.Acestea se sareaza si se lasa o ora,la rece.Se scot si se storc de zeama,se zvanta bine.Se dau prin faina,apoi prin coca si se
prajesc in uleiul fierbinte.Se scot pe hartie absorbanta.Sunt buni pr.a fi serviti imediat pentru ca mai tarziu se imoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane orientali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei la placa

Dovlecei la placa

Se spala dovelceii, dupa care se taie in felii subtiri. Se incalzeste placa si se adauga feliile

0 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive
Rulouri cu spanac si telemea

Rulouri cu spanac si telemea

Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul,

6 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte fini si aromati!***** Noi, in tarile arabe, ii servim si cu mujdei de usturoi cu ardei iute si lamaie.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Cred ca sunt foarte buni gatiti asa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Dovlecei 3bucati medii.
  • Faina grau 0.200kg
  • Lapte sau apa minerala(de post)0,300 L
  • Oua 2 buc
  • Ulei 0.300 L
  • Ghimbir 0,100(proaspat),sau l lingurita praf
  • Usturoi 0,100 kg
  • sare,
  • Coriandru boabe 2 lingurite,
  • Marar 1 legatura.

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fini si aromati!***** Noi, in tarile arabe, ii servim si cu mujdei de usturoi cu ardei iute si lamaie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute de cartofi cu branza