autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei prajiti

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2015

Ingrediente
2 dovlecei medii, Sare-dupa gust, Pentru sos: 2 oua+putina faina, Pentru decor: 2 oua fierte cu mujdei de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui o garnitura, in functie de preferinte.



Portii: 2



Mod de preparare:

Se taie dovleceii in rondele potrivit de groase.



Pentru a prepara sosul, batem bine 2 oua, adaugam treptat putina faina. Daca doriti, adaugati si putina apa. Presarati putina sare si apoi scufundati rondelele in acest sos.



Se prajesc in uleiul bine incins pana devin aurii.



Se scot intr-un vas si se lasa la curs.



Sugestie de servire:

La acest fel de mancare, eu servesc si mujdei de usturoi precum si cate un ou fiert per portie.



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/dovlecei-prajiti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei prajiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti cu ou, rosii si usturoi

Dovlecei prajiti cu ou, rosii si usturoi

1. Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza putin. 2. Se trec prin ou batut,

10 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti de post

Dovlecei prajiti de post

Dovleceii se spala,se sterg,nu se curata de coaja,se taie capetele si se taie rondele sau cubulete.

8 voturi    23 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • Sare-dupa gust
  • Pentru sos: 2 oua+putina faina
  • Pentru decor: 2 oua fierte cu mujdei de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
tocanita de ciuperci cu mamaliguta