Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin.
Se curăţă ardeii şi dovleceii. Mijlocul de la dovlecei nu se aruncă, se va folosi mai târziu.
Umplutura: Se taie conopida mărunt, 2-3 felii de ardei, mijlocul de la dovlecei şi se pun intr-o tigaie. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, piper şi sare. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute, atât cât să se călească puţin. Când e gata se toarnă peste orezul fiert scurs de apă, se adaugă frunze de pătrunjel şi de ţelină tocate mărunt, ouăle bătute separat cu smântână şi se amestecă.
Umplem dovleceii şi ardeii cu compoziţia de mai sus şi îi punem într-o cratiţă, neapărat în picioare (ca să nu se imprăştie umplutura) şi completăm cu apă fără să îi acoperim.
Se pune cratiţa pe foc. Peste 30 de minute adăugăm cele două roşii tocate mărunt şi dacă mai trebuie completăm cu apă. Se mai lasă pe foc 10 minute (pentru a vedea dacă sunt gata putem verifica cu furculiţa dacă dovleceii sunt moi).
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii