autor:

Mimo

» » Retete vegetariene

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
- 8 ardei, - 2 dovlecei, - 200 gr. orez brun, - o conopidă mică, - 1 morcov, - 2 roşii, - 2 ouă, - 2 linguri smântână, - frunze de pătrujel, - frunze de ţelină, - sare, piper, cimbru, - apă, ulei de măsline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin.
Se curăţă ardeii şi dovleceii. Mijlocul de la dovlecei nu se aruncă, se va folosi mai târziu.
Umplutura: Se taie conopida mărunt, 2-3 felii de ardei, mijlocul de la dovlecei şi se pun intr-o tigaie. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, piper şi sare. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute, atât cât să se călească puţin. Când e gata se toarnă peste orezul fiert scurs de apă, se adaugă frunze de pătrunjel şi de ţelină tocate mărunt, ouăle bătute separat cu smântână şi se amestecă.
Umplem dovleceii şi ardeii cu compoziţia de mai sus şi îi punem într-o cratiţă, neapărat în picioare (ca să nu se imprăştie umplutura) şi completăm cu apă fără să îi acoperim.
Se pune cratiţa pe foc. Peste 30 de minute adăugăm cele două roşii tocate mărunt şi dacă mai trebuie completăm cu apă. Se mai lasă pe foc 10 minute (pentru a vedea dacă sunt gata putem verifica cu furculiţa dacă dovleceii sunt moi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sufleu de morcovi cu dovlecel

Sufleu de morcovi cu dovlecel

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Ciuperci cu smantana

Ciuperci cu smantana

Ciupercile \"champignon\" daca nu sunt foarte murdare de pamant,eu nu le spal,in schimb le rup pielita

41 voturi    4 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Foarte gustosi!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Un deliciu!*****

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Am gatit si eu de cateva ori a rdei, sarmalute doar cu legume si orez..ca si gust sunt foarte bune asa ca felicitari..f multi dintre noi gatim asa ceva doar cand e post dar eu zic ca e bine venit oricand ...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

      Tare apetisant arata...si cu siguranta sant si tare gustoase legumele umplute...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • - 8 ardei
  • - 2 dovlecei
  • - 200 gr. orez brun
  • - o conopidă mică
  • - 1 morcov
  • - 2 roşii
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri smântână
  • - frunze de pătrujel
  • - frunze de ţelină
  • - sare
  • piper
  • cimbru
  • - apă
  • ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

3 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustosi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Piurée de cartofi à la truffe