Ingrediente
- 8 ardei, - 2 dovlecei, - 200 gr. orez brun, - o conopidă mică, - 1 morcov, - 2 roşii, - 2 ouă, - 2 linguri smântână, - frunze de pătrujel, - frunze de ţelină, - sare, piper, cimbru, - apă, ulei de măsline
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Se curăţă ardeii şi dovleceii. Mijlocul de la dovlecei nu se aruncă, se va folosi mai târziu.
Umplutura: Se taie conopida mărunt, 2-3 felii de ardei, mijlocul de la dovlecei şi se pun intr-o tigaie. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, piper şi sare. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute, atât cât să se călească puţin. Când e gata se toarnă peste orezul fiert scurs de apă, se adaugă frunze de pătrunjel şi de ţelină tocate mărunt, ouăle bătute separat cu smântână şi se amestecă.
Umplem dovleceii şi ardeii cu compoziţia de mai sus şi îi punem într-o cratiţă, neapărat în picioare (ca să nu se imprăştie umplutura) şi completăm cu apă fără să îi acoperim.
Se pune cratiţa pe foc. Peste 30 de minute adăugăm cele două roşii tocate mărunt şi dacă mai trebuie completăm cu apă. Se mai lasă pe foc 10 minute (pentru a vedea dacă sunt gata putem verifica cu furculiţa dacă dovleceii sunt moi).
Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011
Tare apetisant arata...si cu siguranta sant si tare gustoase legumele umplute...*****