Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii. La rosii se taie un capac deasupra, se curata bine de miez.
Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei. Cand legumele se inmoaie, se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat. Se adauga si lingura de legume deshidratate, se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc, apoi se adauga verdeata (marar si patrunjel) tocata fin.
Se umplu fiecare jumatate de dovlecel si fiecare rosie, se asaza intr-o tava mai inalta, apoi deasupra compozitiei din fiecare, se sparge cate un ou de prepelita, acesta legand compozitia de carne.
Se toaca marunt miezul de la rosii, se toarna in tava, se completeaza cu apa, se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se da 30 de minute la cuptor. Se pot servi simplu sau cu smantana!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii