autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
4 dovlecei tineri, 4 rosii mari si tari, 400 g carne tocata de curcan, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 lingura de legume deshidratate fara sare, ulei, sare, piper, verdeata, 10 oua de prepelita

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii. La rosii se taie un capac deasupra, se curata bine de miez.

Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei. Cand legumele se inmoaie, se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat. Se adauga si lingura de legume deshidratate, se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc, apoi se adauga verdeata (marar si patrunjel) tocata fin.

Se umplu fiecare jumatate de dovlecel si fiecare rosie, se asaza intr-o tava mai inalta, apoi deasupra compozitiei din fiecare, se sparge cate un ou de prepelita, acesta legand compozitia de carne.

Se toaca marunt miezul de la rosii, se toarna in tava, se completeaza cu apa, se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se da 30 de minute la cuptor. Se pot servi simplu sau cu smantana!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si rosii umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde scazuta

Fasole verde scazuta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez prajit cu omleta si legume

Orez prajit cu omleta si legume

Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. Eu l-am fiert aseara, astfel : l-am

13 voturi    11 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei tineri
  • 4 rosii mari si tari
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 10 oua de prepelita

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Gulii umplute