autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
4 dovlecei tineri, 4 rosii mari si tari, 400 g carne tocata de curcan, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 lingura de legume deshidratate fara sare, ulei, sare, piper, verdeata, 10 oua de prepelita

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii. La rosii se taie un capac deasupra, se curata bine de miez.

Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei. Cand legumele se inmoaie, se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat. Se adauga si lingura de legume deshidratate, se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc, apoi se adauga verdeata (marar si patrunjel) tocata fin.

Se umplu fiecare jumatate de dovlecel si fiecare rosie, se asaza intr-o tava mai inalta, apoi deasupra compozitiei din fiecare, se sparge cate un ou de prepelita, acesta legand compozitia de carne.

Se toaca marunt miezul de la rosii, se toarna in tava, se completeaza cu apa, se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se da 30 de minute la cuptor. Se pot servi simplu sau cu smantana!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si rosii umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine de pui cu legume

Tajine de pui cu legume

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă

10 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei tineri
  • 4 rosii mari si tari
  • 400 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 10 oua de prepelita

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carnati afumati