autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovlecei umpluti

Autor: tudora (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tudora (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
- 5 dovlecei, - 3 rosii, - 2 cepe, - 1 ardei, - patrunjel verde, - 3 cabanosi, - 150 g cascaval, - 5 ardei capia copt din otet, - 5 feliute kaizer, - ulei, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Speli bine dovleceii, le tai un capacel,la capatul mai larg, dupa care ii scobesti bine cu o ligurita.Ii pui la fiert in apa putin sarata, timp de 15 minute, ca sa se inmoaie putin. Apoi, ii scurgi in strecuratoare cu partea scobita in jos.
Dupa ce s-au scurs bine, ii umpli astfel: in dovlecelul scobit, pui un ardei capia copt din otet, astfel incat sa se formeze doua randuri,din care un rand de dovlecel si un rand de ardei capia. In mijloc adaugi jumatate de cabanos pe care il infasori in cascaval feliat. Dupa ce ai umplut dovlecelul, ii pui un capac dintr-o feliutza de kaizer.
Separat, faci un sos astfel: intr-o tigaie incingi un pic ulei, dupa care adaugi ceapa tocata marunt, ardeiul taiat feliute, miezul de la dovleceii scobiti, rosiile taiate marunt si sare, dupa gust. Lasi sa fiarba bine, aproximativ 15 min.
Intr-o tava pui jumatate din sos, aranjezi dovleceii umpluti si adaugi restul sosului. Introduci tava la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata presari patrunjelul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua. Se curata de mijloc si se lasa sa stea cu putina

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei rotunzi umpluti cu ton

Dovlecei rotunzi umpluti cu ton

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe

0 voturi    0 comentarii
1h
RioMare

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Butnaru , 03 august 2015

    Tot ce este cu gust, ingrasa.

  • Fara foto

    Ana Hencu , 02 august 2015

    Sint tare curioasa

  • Fara foto

    Ioana Rosu , 22 august 2013

    interesanta reteta, sunt tare curioasa ce gust are.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      Vreau si euuuuuuuuuuuu!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

      O bunatate ,merita incercata aceasta reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 5 dovlecei
  • - 3 rosii
  • - 2 cepe
  • - 1 ardei
  • - patrunjel verde
  • - 3 cabanosi
  • - 150 g cascaval
  • - 5 ardei capia copt din otet
  • - 5 feliute kaizer
  • - ulei
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de tudora
Paste italienesti cu sos

Paste italienesti cu sos

Intr-o oala se pune apa cu sare, cand da in primul clocot se pun pastele si se fierb aprox 15 min

14 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Vreau si euuuuuuuuuuuu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci in aluat