autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovlecei umpluti

Autor: tudora (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tudora (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
- 5 dovlecei, - 3 rosii, - 2 cepe, - 1 ardei, - patrunjel verde, - 3 cabanosi, - 150 g cascaval, - 5 ardei capia copt din otet, - 5 feliute kaizer, - ulei, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Speli bine dovleceii, le tai un capacel,la capatul mai larg, dupa care ii scobesti bine cu o ligurita.Ii pui la fiert in apa putin sarata, timp de 15 minute, ca sa se inmoaie putin. Apoi, ii scurgi in strecuratoare cu partea scobita in jos.
Dupa ce s-au scurs bine, ii umpli astfel: in dovlecelul scobit, pui un ardei capia copt din otet, astfel incat sa se formeze doua randuri,din care un rand de dovlecel si un rand de ardei capia. In mijloc adaugi jumatate de cabanos pe care il infasori in cascaval feliat. Dupa ce ai umplut dovlecelul, ii pui un capac dintr-o feliutza de kaizer.
Separat, faci un sos astfel: intr-o tigaie incingi un pic ulei, dupa care adaugi ceapa tocata marunt, ardeiul taiat feliute, miezul de la dovleceii scobiti, rosiile taiate marunt si sare, dupa gust. Lasi sa fiarba bine, aproximativ 15 min.
Intr-o tava pui jumatate din sos, aranjezi dovleceii umpluti si adaugi restul sosului. Introduci tava la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata presari patrunjelul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei si Dovlecei Umpluti

Ardei si Dovlecei Umpluti

1-Se taie la fiecare ardei capacelele, se spala ardeii, se curata de seminte si se lasa sa se scurga

16 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Butnaru , 03 august 2015

    Tot ce este cu gust, ingrasa.

  • Fara foto

    Ana Hencu , 02 august 2015

    Sint tare curioasa

  • Fara foto

    Ioana Rosu , 22 august 2013

    interesanta reteta, sunt tare curioasa ce gust are.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      Vreau si euuuuuuuuuuuu!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

      O bunatate ,merita incercata aceasta reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 5 dovlecei
  • - 3 rosii
  • - 2 cepe
  • - 1 ardei
  • - patrunjel verde
  • - 3 cabanosi
  • - 150 g cascaval
  • - 5 ardei capia copt din otet
  • - 5 feliute kaizer
  • - ulei
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de tudora
Paste italienesti cu sos

Paste italienesti cu sos

Intr-o oala se pune apa cu sare, cand da in primul clocot se pun pastele si se fierb aprox 15 min

14 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Vreau si euuuuuuuuuuuu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Bruschete cu dovlecel