Ingrediente
6-7 dovlecei mici, 300 gr carne tocata de vita, 1 ceasca de orez, 1/2 buchet de marar, 1 ou, 1 lamaie, 2-3 liguri faina fara varf, sare,, piper,, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
-se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa
umplutura:
-carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul +orezul- putin ulei +sare,piper (dupa gust)
-se amesteca pana se omogenizeaza
-se umple dovleceii
-se pun pe o cratita larga
-se acopera cu apa
-se fierb 40 de minute
-se toarna zeama ramasa dupa fiert in alt vas
-se pune pe foc mic pana pregatim ingroseala
-ingroseala:
-faina se amesteca cu apa pana ce se dizolva
-se amesteca si se toarna in cratita in care este zeama de la dovlecei
-se amesteca continuu sa nu faca cocolase
-se fierb 2-3 minute se trage de pe foc si pregatim liezonul:
-intr-un vas se bate oul se adauga zeama de la lamaie
-se ia putin din zeama fierbinte si se pune peste oul batut cu lamaia
-se toarna peste sosul obtinut din cratita amestecand continuu sa nu se faca oul omleta
-se potriveste gustul cu sare si piper
-se toarna sosul obtinut peste dovlecei
-se servesc cu o felie de branza
gheli1 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013
le-ati facut oare? ca intr-adevar sant tare gustoși....mulțumesc!!
MARIUCA , 21 septembrie 2013
GUSTOSI TARE,...!
Rodica Georgescu , 21 septembrie 2013
mmmmmmmmmmmmmmm ce bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn