Dovleceii se curata, se spala, se taie bucati in lungime de cca 6-8 cm si se scobesc. Carnea se spala, se zvinta si se taie bucati. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Faina se desface in putina apa rece. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei, cu putina apa si se raceste. Orezul se opareste, se scurge si se raceste. Carnea se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita si racita si 1/2 din verdeata. In compozitia obtinuta se adauga orezul, ouale batute,piperul pisat, sare si se amesteca componentele.Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, care apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor cca 20 minute. Restul de ceapa se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga sucul de rosii, pasta de tomate, supa, apa si faina. Se fierbe cca 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste dovlecei si se mai fierb cca 30minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul (stropit pe toata suprafaţa). Se verifica gustul sosului. La servire se asaza in farfurie portia de dovlecei cu sosul respectiv, smintina si verdeata taiata marunt, deasupra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii