autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg dovlecei, 800 g carne de vita, 100 g carne de porc, 100 g orez, 2 oua, 250 g ceapa, 2 legaturi verdeata (patrunjel, mărar), 50 g pasta de tomate, 200 ml supa, 100 g faină, 100 ml vin, 250 ml ulei, 500 ml suc de rosii, 200 g smîntînă, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata, se spala, se taie bucati in lungime de cca 6-8 cm si se scobesc. Carnea se spala, se zvinta si se taie bucati. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Faina se desface in putina apa rece. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei, cu putina apa si se raceste. Orezul se opareste, se scurge si se raceste. Carnea se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita si racita si 1/2 din verdeata. In compozitia obtinuta se adauga orezul, ouale batute,piperul pisat, sare si se amesteca componentele.Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, care apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor cca 20 minute. Restul de ceapa se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga sucul de rosii, pasta de tomate, supa, apa si faina. Se fierbe cca 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste dovlecei si se mai fierb cca 30minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul (stropit pe toata suprafaţa). Se verifica gustul sosului. La servire se asaza in farfurie portia de dovlecei cu sosul respectiv, smintina si verdeata taiata marunt, deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt  cu garnitura de orez

Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Se scot miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special. Se spala dovleceii si

14 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti cu carne de pui

Dovlecei umpluti cu carne de pui

Dovleceii se curăţă "zebră",se scobesc de miez. Pieptul de pui se toacă cubuleţe,se amestecă

21 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg dovlecei
  • 800 g carne de vita
  • 100 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 250 g ceapa
  • 2 legaturi verdeata (patrunjel
  • mărar)
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 ml supa
  • 100 g faină
  • 100 ml vin
  • 250 ml ulei
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 g smîntînă
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce