Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 3 dovlecei potriviti
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele.

Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii.

Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust.

Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume.

Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie.

Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine.

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem.

Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat.

Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor.

Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei.

Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute.

Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului.

Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise