Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele.
Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii.
Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust.
Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume.
Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie.
Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine.
Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem.
Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat.
Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor.
Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei.
Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute.
Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii