autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dovlecel pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
Dovlecei, pungi de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc.
Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.
Ii repartizam in pungi de plastic pe care legam si apoi le introducem la congelator.
Dovleceii se folosesc iarna pentru supe, ciorbe, mancaruri sau salate( in functie de aceasta, folosim dovleceii razuiti sau cei taiati cubulete)
Pofta buna !
Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc. Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Pe fundul borcanelor se aseaza frunzele de telina.Peste se adauga legumele amestecate.Se pregateste

0 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE

MARMELADA DE PRUNE

Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se

10 voturi    6 comentarii
3h
Conserve si muraturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 noiembrie 2009

    Sidy, si eu ii pastrez asa si sunt tare buni iarna....................

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Eu las dovleceii intregi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...Eu impart dovleceii in patru sortimente.. 1. Se vor taia cubulete,se presara marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,tocanitelor etc... 2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca. 3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti. 4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Eu pun numai cubuleţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Foarte buna ideea. Multumim.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Dovlecei nu am pus niciodata la congelator, buna idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iute Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi