autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

drob de linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
-500 g linte,, -2 cartofi,, -2 morcovi,, -1 ceapa,, -5 catei de usturoi,, -2 felii de paine,, -verdeata,, -sare,, -piper,, -100 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Lintea se pune in apa rece pt. 2 ore. Se fierbe apoi in alta apa, cu sare. Apa sa treaca doar cu putin peste linte. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie. Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei. Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa, verdeata si sare si pier dupa gust. Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei. Se coace cca 20\' in cuptorul peincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "drob de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu fasole verde

Pui la cuptor cu fasole verde

Curatati morcovul si cepele. Puneti la calit in ulei ceapa tocata marunt, morcovul feliat si ardeiul

26 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Dt , 05 martie 2014

    usturoiul???l-ai uitat!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -500 g linte,
  • -2 cartofi,
  • -2 morcovi,
  • -1 ceapa,
  • -5 catei de usturoi,
  • -2 felii de paine,
  • -verdeata,
  • -sare,
  • -piper,
  • -100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval