Ingrediente
Ingrediente:, organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima),5-7 fire de ceapa verde,4 fire de usturoi verde,3-4 oua,1 legatura de patrunjel,1 legatura marar,1 prapure sau pesmet,sare si piper, oua fierte, tari (optional)
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Fiorella Farcas , 21 aprilie 2014
Este ff bun dropu de miel !
mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Foarte gustos!Eu mai pun si o bucatica de carme cruda.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009
Foarte gustos!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009
Un deliciu este acest preparat...Mie imi place sa toc organele organele dupa ce s-au fiert...