Drob de miel cu oua de prepelita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Drob de miel cu oua de prepelita

Ingrediente

  • maruntaie de miel (organe)
  • 24 oua prepelita fierte
  • 5 oua prepelita crude
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri pesmet
  • ienibahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul.

Rumenim putin ,intr-o tigaie cu ulei incins,jumatate din ceapa verde cu codite cu tot, dupa care adaugam tocatura .

Asezonam maruntaiele si le lasam sa fiarba,la foc potrivit, acoperite cu capac, daca e cazul, adaugam putina apa.

Dupa ce sunt gata le tocam cu masina sau robotul si adauram restul cepei tocare, usturoiul, ardeiul si verdeturile tocate.

Tocam si 5 oua fierte si le amestecam pe toate impreuna, cu maruntaiele date prin robot.

Adaugam in tocatura ouale de prepelita crude, amestecam sa se omogenizeze si mai asezonam daca e cazul.

Praporul pe care l-am tinut pina acum in apa rece, il punem in forma in care vrem sa coacem drobul Daca nu aveti, nu este nici o problema, presarati niste pesmet in forma unsa.

Punem 1/2 din compozitia de drob in gorma, apoi asezam 20 de oua fierte decojite in mijlocul drobului :

Punem umplutura ramasa peste ouale fierte si acoperim cu prapurul drobul, sau presaram pesmet deasupra si ungem cu putin oua, deasupra.

Dam forma la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la 180 de grade.

Scoatem apoi drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

Putem servi drobul cald ca fel de baza sau rece ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise