Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul.
Rumenim putin ,intr-o tigaie cu ulei incins,jumatate din ceapa verde cu codite cu tot, dupa care adaugam tocatura .
Asezonam maruntaiele si le lasam sa fiarba,la foc potrivit, acoperite cu capac, daca e cazul, adaugam putina apa.
Dupa ce sunt gata le tocam cu masina sau robotul si adauram restul cepei tocare, usturoiul, ardeiul si verdeturile tocate.
Tocam si 5 oua fierte si le amestecam pe toate impreuna, cu maruntaiele date prin robot.
Adaugam in tocatura ouale de prepelita crude, amestecam sa se omogenizeze si mai asezonam daca e cazul.
Praporul pe care l-am tinut pina acum in apa rece, il punem in forma in care vrem sa coacem drobul Daca nu aveti, nu este nici o problema, presarati niste pesmet in forma unsa.
Punem 1/2 din compozitia de drob in gorma, apoi asezam 20 de oua fierte decojite in mijlocul drobului :
Punem umplutura ramasa peste ouale fierte si acoperim cu prapurul drobul, sau presaram pesmet deasupra si ungem cu putin oua, deasupra.
Dam forma la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la 180 de grade.
Scoatem apoi drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
Putem servi drobul cald ca fel de baza sau rece ca aperitiv.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii