autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Drob de miel cu oua de prepelita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2016

Ingrediente
maruntaie de miel (organe), 24 oua prepelita fierte, 5 oua prepelita crude, 1 ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 legatura ceapa verde, 5 catei usturoi, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2-3 linguri pesmet, ienibahar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul.



Rumenim putin ,intr-o tigaie cu ulei incins,jumatate din ceapa verde cu codite cu tot, dupa care adaugam tocatura .

Asezonam maruntaiele si le lasam sa fiarba,la foc potrivit, acoperite cu capac, daca e cazul, adaugam putina apa.

Dupa ce sunt gata le tocam cu masina sau robotul si adauram restul cepei tocare, usturoiul, ardeiul si verdeturile tocate.

Tocam si 5 oua fierte si le amestecam pe toate impreuna, cu maruntaiele date prin robot.

Adaugam in tocatura ouale de prepelita crude, amestecam sa se omogenizeze si mai asezonam daca e cazul.

Praporul pe care l-am tinut pina acum in apa rece, il punem in forma in care vrem sa coacem drobul Daca nu aveti, nu este nici o problema, presarati niste pesmet in forma unsa.

Punem 1/2 din compozitia de drob in gorma, apoi asezam 20 de oua fierte decojite in mijlocul drobului :

Punem umplutura ramasa peste ouale fierte si acoperim cu prapurul drobul, sau presaram pesmet deasupra si ungem cu putin oua, deasupra.

Dam forma la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la 180 de grade.

Scoatem apoi drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

Putem servi drobul cald ca fel de baza sau rece ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Bors de miel

Bors de miel

Se taie carnea in bucati potrivit de mari si se pune la prajit, in ulei incins, asa, nu va mai scoate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • maruntaie de miel (organe)
  • 24 oua prepelita fierte
  • 5 oua prepelita crude
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 linguri pesmet
  • ienibahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cornulete pascale