Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul.
Rumenim putin ,intr-o tigaie cu ulei incins,jumatate din ceapa verde cu codite cu tot, dupa care adaugam tocatura .
Asezonam maruntaiele si le lasam sa fiarba,la foc potrivit, acoperite cu capac, daca e cazul, adaugam putina apa.
Dupa ce sunt gata le tocam cu masina sau robotul si adauram restul cepei tocare, usturoiul, ardeiul si verdeturile tocate.
Tocam si 5 oua fierte si le amestecam pe toate impreuna, cu maruntaiele date prin robot.
Adaugam in tocatura ouale de prepelita crude, amestecam sa se omogenizeze si mai asezonam daca e cazul.
Praporul pe care l-am tinut pina acum in apa rece, il punem in forma in care vrem sa coacem drobul Daca nu aveti, nu este nici o problema, presarati niste pesmet in forma unsa.
Punem 1/2 din compozitia de drob in gorma, apoi asezam 20 de oua fierte decojite in mijlocul drobului :
Punem umplutura ramasa peste ouale fierte si acoperim cu prapurul drobul, sau presaram pesmet deasupra si ungem cu putin oua, deasupra.
Dam forma la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la 180 de grade.
Scoatem apoi drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
Putem servi drobul cald ca fel de baza sau rece ca aperitiv.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii