autor:

Carmyna

» » Aperitive

Drob de miel cu spanac

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
 1/2 kg de carne de miel, 1 kg de spanac, 3 oua, 3 legaturi mari de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi mari de marar, 2 legaturi de patrunjel,, 200 ml ulei, 2 cepe, 100 gr de orez, 1 lingura de faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.

Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si se prajesc ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil in uleiul ramas.

Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.

Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.

Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.

Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se toarna compozitia.Se da la cuptor.Cand drobul este aproape gata, se scote tava din cuptor si se unge drobul cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se rumeneste putin, devenind aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci Paris umplute

Ciuperci Paris umplute

Este un aperitiv care ia foarte putin timp, l-am pregãtit pânã a fãcut sotul un grãtar afarã

8 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  •  1/2 kg de carne de miel
  • 1 kg de spanac
  • 3 oua
  • 3 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi mari de marar
  • 2 legaturi de patrunjel,
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe
  • 100 gr de orez
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chec din varza dulce cu mozzarella