Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.
Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si se prajesc ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil in uleiul ramas.
Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.
Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.
Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.
Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se toarna compozitia.Se da la cuptor.Cand drobul este aproape gata, se scote tava din cuptor si se unge drobul cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se rumeneste putin, devenind aurie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii