autor:

Carmyna

» » Aperitive

Drob de miel cu spanac

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
 1/2 kg de carne de miel, 1 kg de spanac, 3 oua, 3 legaturi mari de ceapa verde, 3 legaturi de usturoi verde, 2 legaturi mari de marar, 2 legaturi de patrunjel,, 200 ml ulei, 2 cepe, 100 gr de orez, 1 lingura de faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.

Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si se prajesc ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil in uleiul ramas.

Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.

Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.

Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.

Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se toarna compozitia.Se da la cuptor.Cand drobul este aproape gata, se scote tava din cuptor si se unge drobul cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se rumeneste putin, devenind aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulada de cascaval in crusta de mac

Rulada de cascaval in crusta de mac

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează

4 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
SNACK SANATOS - VEGIE & DIP

SNACK SANATOS - VEGIE & DIP

Se pune dressingul intr-un pahar mare si se taie legumele in fasii pe lung. Se servesc intre mese

5 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  •  1/2 kg de carne de miel
  • 1 kg de spanac
  • 3 oua
  • 3 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi mari de marar
  • 2 legaturi de patrunjel,
  • 200 ml ulei
  • 2 cepe
  • 100 gr de orez
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Clatite din cartofi