Ingrediente
Maruntaie de miel, 5-6 oua, una felie de paine, patrunjel verde, marar verde, ceapa verde, 5-6 catei usturoi, sare, piper, pasta de ardei( boia)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
26 voturi
Mod de preparare
Ceapa o punem la calit in putin ulei. Adaugam plamanul prima data, ca sa iasa aerul din el apoi celelalte organe taiate mai putin ficatul.Adaugam sare piper si pasta de ardei si lasam sa se caleasca toate. Daca este nevoie se poate adauga 1/2 canita cu apa.
Dupa ce sunt gata preparate le lasam putin sa se raceasca , apoi le dam prin masina de tocat carne, impreuna cu ficatul crud, felia de paine stoarsa bine, patrunjelul si mararul verde si usturoiul.
Le amestecam bine pe toate cu doua oua crude. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o forma rotunda sau de chec se pune praporul de la miel( pe care l-am tinut pina acum in apa rece) pe peretii laterali ,adaugam 1/2 din compozitie, punem ouale fierte si decojite apoi cealalta 1/2 de compozitie . Partile ramase ale praporului le punem peste compozitia drobului si dam la cuptor pina se face o crusta deasupra. Toata compozitia mai poate fi pusa intr-o punga Knorr si apoi data la cuptor.
Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care se poate servi cald sau rece ...
Mariana , 03 aprilie 2010
Da, asta-i drob!!!!! N-am inteles niciodata retetele in care se pun toate la fiert de-a valma, inclusiv ficatul impreuna cu celellalte.....cum or fi iesind ca nu-mi imaginez?!
costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
reteta este buna,dar sa stii ca si in moldova se prepara la fel,cu mici modificari.
mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009
Imi place drobul.Eu fac mai des din pui.