autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Fripturi

Drob de miel din Bihor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Maruntaie de miel, 5-6 oua, una felie de paine, patrunjel verde, marar verde, ceapa verde, 5-6 catei usturoi, sare, piper, pasta de ardei( boia)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

26 voturi

Mod de preparare

Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin lapte.
Ceapa o punem la calit in putin ulei. Adaugam plamanul prima data, ca sa iasa aerul din el apoi celelalte organe taiate mai putin ficatul.Adaugam sare piper si pasta de ardei si lasam sa se caleasca toate. Daca este nevoie se poate adauga 1/2 canita cu apa.
Dupa ce sunt gata preparate le lasam putin sa se raceasca , apoi le dam prin masina de tocat carne, impreuna cu ficatul crud, felia de paine stoarsa bine, patrunjelul si mararul verde si usturoiul.
Le amestecam bine pe toate cu doua oua crude. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o forma rotunda sau de chec se pune praporul de la miel( pe care l-am tinut pina acum in apa rece) pe peretii laterali ,adaugam 1/2 din compozitie, punem ouale fierte si decojite apoi cealalta 1/2 de compozitie . Partile ramase ale praporului le punem peste compozitia drobului si dam la cuptor pina se face o crusta deasupra. Toata compozitia mai poate fi pusa intr-o punga Knorr si apoi data la cuptor.
Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care se poate servi cald sau rece ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel din Bihor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Coronita de miel umpluta cu drob

Coronita de miel umpluta cu drob

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda,

17 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati

7 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Munteanu Eugenia

    Munteanu Eugenia (Maestru bucatar) , 02 mai 2013

    Sa sti Sidy , ca si pe la noi asa se face drobul de miel si aici la Alba Iulia, bastinasii ii spun "gusitza"... asa am mostenit si eu de la socra-mea care facea niste mancaruri extra.. era nascuta la Cojocna , langa Cluj...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Eu le fierb dar foarte putin, 10 minute, fiindca se pun si la cuptor.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Si am facut iar drob,furand o idee de la tine cu ou razuit.Multumesc!A fost foarte apreciat!

    • Fara foto

      Mariana , 03 aprilie 2010

      Da, asta-i drob!!!!! N-am inteles niciodata retetele in care se pun toate la fiert de-a valma, inclusiv ficatul impreuna cu celellalte.....cum or fi iesind ca nu-mi imaginez?!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      reteta este buna,dar sa stii ca si in moldova se prepara la fel,cu mici modificari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Imi place drobul.Eu fac mai des din pui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

26 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • una felie de paine
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • ceapa verde
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei( boia)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Munteanu Eugenia (Maestru bucatar)

Sa sti Sidy , ca si pe la noi asa se face drobul de miel si aici la Alba Iulia, bastinasii ii spun "gusitza"... asa am mostenit si eu de la socra-mea care facea niste mancaruri extra.. era nascuta la Cojocna , langa Cluj...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen