Drob din carne de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Drob din carne de porc

Ingrediente

  • 700 g ficat de porc;
  • 700 g pulpa de porc;
  • 2 l apa;
  • sare;
  • doua legaturi de patrunjel;
  • doua legaturi de leustean;
  • patru legaturi de ceapa verde;
  • patru legaturi de usturoi verde;
  • 6 oua crude;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • putin cimbru uscat;
  • 6 oua fierte, tari.

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici.

Patrunjelul si leusteanul se spala si se toaca.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie bucati mari.

Se pun carnea si verdeturile in robotul de bucatarie si se maruntesc, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu ouale crude, boiaua de ardei, putina sare si putin cimbru uscat.

Se ung cu ulei doua tavi medii pentru cozonac, se pune jumatate din carne, apoi cate 3 oua fierte curatate de coaja, dupa care se adauga cealalta jumatate de carne. Se introduc tavile la cuptor pana cand se patrunde carnea bine. Spre final, se poate unge carnea cu putina apa, apoi se mai lasa 2-3 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Diana • 20 Aprilie 2022, 18:23 Am înțeles ce este de făcut cu carnea,insa despre ficat nu ați spus nimic 😊😔

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise