autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 septembrie 2016

Ingrediente
1 kg ardei iute rosu, 350 g ardei kapia rosu, 800 ml miere poliflora, 1 lamaie(zeama), 350 ml otet rosu( de visine), frunze de menta( proaspete sau uscate de la Kotanyi), frunze de busuioc (proaspete sau uscate de la Kotanyi)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.

Curatam ardeii iuti cu grija mare, de seminte si cotor. Trebuie sa folosim manusi menajere neaparat!

Dupa ce sunt taiati , ii dam prin tocator sau prin masina de carne.

Veti vedea ca lasa un sos , care va fi bun, cand fierbe dulceata.

Punem otetul peste ardei si fierbem la foc mic .Daca ardeii nu au lasat zeama, adaugam putina apa, o cana si lasam sa fiarba .

Daca se formeaza spuma , o indepartam .Lasam sa fiarba pina se ingroasa dulceata si scade sosul.

Luam ardeii de pe foc si adaugam mierea si zeama de lamaie. Pasta de ardei fiind fierbinte, dulceata va deveni mai subtire , pentru ca se topeste mierea, dar apoi se va mai ingrosa cand se raceste dulceata.

Menta si busuiocul rupte, le dam prin mojar pina sa fac o pasta pe care o vom amesteca impreuna cu dulceata si ii va da o aroma deosebita , ajutand si la digestie.

Punem dulceata in borcanele sterilizate , apoi le infiletam capacele si le lasam cu gura in jos 5-10 minute.

Punem dulceata in pat cald pina a doua zi sau pina cand se raceaste complet, apoi putem sa o punem in camara, pina la iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul.

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 350 g ardei kapia rosu
  • 800 ml miere poliflora
  • 1 lamaie(zeama)
  • 350 ml otet rosu( de visine)
  • frunze de menta( proaspete sau uscate de la Kotanyi)
  • frunze de busuioc (proaspete sau uscate de la Kotanyi)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DULCEATA DE CAPSUNE