Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc. Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.
Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.
Curatam ardeii iuti cu grija mare, de seminte si cotor. Trebuie sa folosim manusi menajere neaparat!
Dupa ce sunt taiati , ii dam prin tocator sau prin masina de carne.
Veti vedea ca lasa un sos , care va fi bun, cand fierbe dulceata.
Punem otetul peste ardei si fierbem la foc mic .Daca ardeii nu au lasat zeama, adaugam putina apa, o cana si lasam sa fiarba .
Daca se formeaza spuma , o indepartam .Lasam sa fiarba pina se ingroasa dulceata si scade sosul.
Luam ardeii de pe foc si adaugam mierea si zeama de lamaie. Pasta de ardei fiind fierbinte, dulceata va deveni mai subtire , pentru ca se topeste mierea, dar apoi se va mai ingrosa cand se raceste dulceata.
Menta si busuiocul rupte, le dam prin mojar pina sa fac o pasta pe care o vom amesteca impreuna cu dulceata si ii va da o aroma deosebita , ajutand si la digestie.
Punem dulceata in borcanele sterilizate , apoi le infiletam capacele si le lasam cu gura in jos 5-10 minute.
Punem dulceata in pat cald pina a doua zi sau pina cand se raceaste complet, apoi putem sa o punem in camara, pina la iarna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii