Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc. Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dulceata de ardei iuti cu menta si busuioc

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 350 g ardei kapia rosu
  • 800 ml miere poliflora
  • 1 lamaie(zeama)
  • 350 ml otet rosu( de visine)
  • frunze de menta( proaspete sau uscate de la Kotanyi)
  • frunze de busuioc (proaspete sau uscate de la Kotanyi)

Mod de preparare

Spalam bine toti ardeii si apoi ii scugem de apa si ii stergem.

Curatam ardeii iuti cu grija mare, de seminte si cotor. Trebuie sa folosim manusi menajere neaparat!

Dupa ce sunt taiati , ii dam prin tocator sau prin masina de carne.

Veti vedea ca lasa un sos , care va fi bun, cand fierbe dulceata.

Punem otetul peste ardei si fierbem la foc mic .Daca ardeii nu au lasat zeama, adaugam putina apa, o cana si lasam sa fiarba .

Daca se formeaza spuma , o indepartam .Lasam sa fiarba pina se ingroasa dulceata si scade sosul.

Luam ardeii de pe foc si adaugam mierea si zeama de lamaie. Pasta de ardei fiind fierbinte, dulceata va deveni mai subtire , pentru ca se topeste mierea, dar apoi se va mai ingrosa cand se raceste dulceata.

Menta si busuiocul rupte, le dam prin mojar pina sa fac o pasta pe care o vom amesteca impreuna cu dulceata si ii va da o aroma deosebita , ajutand si la digestie.

Punem dulceata in borcanele sterilizate , apoi le infiletam capacele si le lasam cu gura in jos 5-10 minute.

Punem dulceata in pat cald pina a doua zi sau pina cand se raceaste complet, apoi putem sa o punem in camara, pina la iarna.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura