autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
Caise, zahar, sare de lamiie, Gelfix Extra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.
Se scot simburii si se taie caisele in bucati .In continuare se respecta instructiunile de pe pachetul de Gelfix Extra, la fiecare kg de fruct punindu-se 500g zahar si un virf cutit sare de lamiie.
Se pune in borcane si se capseaza, tinindu-se 5 minute cu capacul in jos
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise (reteta clasica)

Dulceata de caise (reteta clasica)

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam

61 voturi    27 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mutu , 19 iulie 2017

    Maine testez reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Eu folosesc Gelfix clasic.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Arata bine dar eu nu folosesc conservant si sta foarte bine. O sa incerc si eu reteta ta, cred ca e delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Arata f bine!

    • Fara foto

      gabor sorin (Bucatar) , 04 iunie 2009

      Excelenta reteta am incercat-o.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Nu este pacat sa se arunce pielita?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Am mai pus un rind de dulceata in care am adaugat simburii de caise de la cealalta dulceata. Simburii i-am spart si i-am curatat de pielita si asa uscati i-am pus in dulceata...ii da o aroma tare placuta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Caise
  • zahar
  • sare de lamiie
  • Gelfix Extra.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mutu

Maine testez reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE - CAISE SI PIERSICI