autor:

nicoleta lacatus

» » Conserve si muraturi

dulceata de capsuni

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
1 kg capsuni, 1kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se aleg capsunile de codite, se spala bine. Se adauga zahar si se lasa pana a doua zi. Se pun la fiert pana se leaga siropul. Se pun la borcane, se acopera si se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine. Se pun pe foc, invartindu-se

17 voturi    9 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna si asta si cea de visine, cele mai bune pt mine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Imi place mult dulceata de capsune...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Mmmmmmmm ce buna este!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Ador dulceata de capsuni!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 iulie 2008

      Capsunile se vor spala intai sub jet de apa si abia apoi le curatam de codite. Dulceata se leaga mai repede si este mai gustoasa daca la fiecare kg de zahar adaugam zeama de la o lamaie. Borcanele cu dulceata se vor pastra la intuneric, altfel capsunile se vor decolora.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iulie 2008

      Se poate face si cu gelfix Extra si atunci se foloseste numai 1/2 kg zahar la 1 kg fruct.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna si asta si cea de visine, cele mai bune pt mine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC