autor:

Laura Teodora

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de capsuni

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
2 kilograme de capsuni, 1, 5 kg de zahar, 2 plicuri conservant de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o oala incapatoare cu tot zaharul, cu exceptia a doua linguri care sunt amestecate in prealabil cu conservantul. Asteptam sa fiarba, incat sa fie topit zaharul si sa clocoteasca fructele si adaugam conservantul cu putinul zahar. Mai lasam la foc pentru 5-7 minute in care amestecam continuu. Oricum, mare atentie la toata durata in care tinem dulceata pe foc. Fructele se lipesc foarte usor si nu vrem sa avem borcanele cu punctulete negre in dotare. Apoi o turnam fierbinte in borcanele spalate si pregatite, le infiletam si le punem cu capacul in jos. A se consuma la iarna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider

3 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Eu nu folosesc conservant de fructe ,folosesc Gelfix clasic ,se face repede si e foarte buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Delicioasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Asa o fac si eu. Clatitele cu dulceata de capsuni sunt delicioase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Asa o fac si eu. Clatitele cu dulceata de capsuni sunt un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 2 kilograme de capsuni
  • 1
  • 5 kg de zahar
  • 2 plicuri conservant de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu nu folosesc conservant de fructe ,folosesc Gelfix clasic ,se face repede si e foarte buna.

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

0 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Compot de visine fara conservant