autor:

Laura Teodora

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de capsuni

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
2 kilograme de capsuni, 1, 5 kg de zahar, 2 plicuri conservant de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o oala incapatoare cu tot zaharul, cu exceptia a doua linguri care sunt amestecate in prealabil cu conservantul. Asteptam sa fiarba, incat sa fie topit zaharul si sa clocoteasca fructele si adaugam conservantul cu putinul zahar. Mai lasam la foc pentru 5-7 minute in care amestecam continuu. Oricum, mare atentie la toata durata in care tinem dulceata pe foc. Fructele se lipesc foarte usor si nu vrem sa avem borcanele cu punctulete negre in dotare. Apoi o turnam fierbinte in borcanele spalate si pregatite, le infiletam si le punem cu capacul in jos. A se consuma la iarna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri pentru copii
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se

34 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Eu nu folosesc conservant de fructe ,folosesc Gelfix clasic ,se face repede si e foarte buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Delicioasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Asa o fac si eu. Clatitele cu dulceata de capsuni sunt delicioase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Asa o fac si eu. Clatitele cu dulceata de capsuni sunt un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 2 kilograme de capsuni
  • 1
  • 5 kg de zahar
  • 2 plicuri conservant de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu nu folosesc conservant de fructe ,folosesc Gelfix clasic ,se face repede si e foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie Smoothie

Toate aceste ingrediente se pun in blender si se paseaza pana se obtine o pastă. Cine doreste, serveste cu cuburi sau cu gheata macinata.

6 voturi    0 comentarii
10h 10 min
Bauturi
Red Antioxidant Red Antioxidant

Spalati bine toate ingredientele. Decojiti ananasul si taiati-l in bucati. Curatati bine cu o periuta morcovii si sfecla. Introduceti

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Compot de rubarba