Ingrediente
cojile de la 2 kg de portocale, 1 kg 1/2 zahar, 1 L 1/2 apa, jumatate de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Se indeparteaza partea de culoare deschisa, iar coaja portocalie care ramane se taie in fasii mai mici.
Se pun la fiert doar apa si zaharul si se lasa pana cand dau in cateva clocote. In siropul clocotit se pun cojile de portocala si lamaia curatata de coaja si taiata felii.
Dulceata se tine pe foc pana cand siropul se leaga ( nu trebuie sa fie nici prea gros, dar nici prea subtire).
Se lasa la racit, apoi se pune in borcane uscate.
alina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009
Da, este gustoasa. A iesit un pic amaruie, dar mie imi place asa. De obicei, cojile se tin mai mult in apa rece. Eu am schimbat apa mai des, la interval de cateva ore. Cine o prefera mai putin amaruie, poate sa tina cojile in apa rece mai multe ore.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009
Trebuie sa fie tare gustoasa...