autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de coji de portocale

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
cojile de la 2 kg de portocale, 1 kg 1/2 zahar, 1 L 1/2 apa, jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba apa.
Se indeparteaza partea de culoare deschisa, iar coaja portocalie care ramane se taie in fasii mai mici.
Se pun la fiert doar apa si zaharul si se lasa pana cand dau in cateva clocote. In siropul clocotit se pun cojile de portocala si lamaia curatata de coaja si taiata felii.
Dulceata se tine pe foc pana cand siropul se leaga ( nu trebuie sa fie nici prea gros, dar nici prea subtire).
Se lasa la racit, apoi se pune in borcane uscate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coji de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brownies nutella

Brownies nutella

Ouale se scot de la rece cu cateva ore inainte. Le batem spuma pana isi tripleaza volumul timp de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce

Alt fel, de dulce

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor. Ungem cu unt o tava mai

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Am facut si eu dulceata de coji de portocale si m-am folosit de aceasta reteta, dar am modificat-o un pic. :P Am pus doar 1 kg de zahar. Apa am pus 1 litru si un pic si sucul de la doua portocale mari. De asemenea am adaugat cateva felii de mere la fiert. Am fiert-o cam mult cred (a fost prima mea dulceata ever), dar a iesit foarte buna, dulce-amaruie. :D

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Este minunata! Am in permanenta in casa aceasta dulceata. O folosesc aproape la toate prajiturile mele. Este foarte usor de facut si nu are sezon, o poti pregati oricand. Ai fost inspirata sa o postezi. Felicitari!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Imi place foarte mult.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    ft buna ,eu o pregatesc in alt mod,dar este ft interesanta reteta ta !!!

    • Fara foto

      alina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Da, este gustoasa. A iesit un pic amaruie, dar mie imi place asa. De obicei, cojile se tin mai mult in apa rece. Eu am schimbat apa mai des, la interval de cateva ore. Cine o prefera mai putin amaruie, poate sa tina cojile in apa rece mai multe ore.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • cojile de la 2 kg de portocale
  • 1 kg 1/2 zahar
  • 1 L 1/2 apa
  • jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cirese