Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii