autor:

magda

» » Conserve si muraturi

Dulceata de flori de salcam

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2012

Ingrediente
500 gr flori proaspete de salcam, 1 kg zahar, 3 pahare apa, zeama de lamaie, 5-6 felii lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de flori de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

3 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    George Ciliboaie , 23 noiembrie 2014

    la anu incerc si eu mi se pare interesant

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce aroma trebuie sa aiba!

Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 gr flori proaspete de salcam
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de lamaie
  • 5-6 felii lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce aroma trebuie sa aiba!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto