1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de alb. Pe masura ce le curatam le punem intr-un vas cu apa rece si dupa ce le terminam de curatat pe toate le lasam acolo cam 10-12 ore.
2. Punem pe foc 2 vase cu apa. Cand fierbe apa in clocot in vasul 1 adaugam nucile si le lasam 10 minute. Dupa cele 10 minute luam nucile cu un spumar si le punem in vasul 2, lasam iar 10 minute, timp in care schimbam apa din vasul 1 cu alta apa, iar cand fierbe repetam operatiunea tot pentru 10 minute.
3. Scoatem nucile si le lasam intr-o sita la scurs. Intre timp pregatim siropul, lasam sa fiarba pana se topeste bine zaharul.
4. Adaugam nucile, dupa 10 minute adaugam zeama de la o lamaie si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 45 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii