Dulceata de prune cu nuci si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de prune cu nuci si stafide

Ingrediente

  • • 1 kg prune tari, injumatatite si curatate de samburi
  • • 500 gr zahar
  • • 1 baton scortisoara
  • • 1 portocala, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • ½ lamaie, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • 150 gr stafide
  • • 150 gr miez de nuca

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se amesteca usor.Se pun pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.Cu timpul, prunele vor lasa suc si vor fi acoperite.Cand incepe sa se formeaza o spuma roz, se lasa dulceata pe foc mic 40 minute.Se amesteca rar si usor, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele.

2. Dupa cele 40 minute, se adauga stafidele si miezul de nuca in dulceata, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.

3. Se pune dulceata in borcane, se pun capace pe borcane si se strang bine.Se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa 10 minute.

4. Se pastreaza intr-un loc racoros.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise