1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se amesteca usor.Se pun pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.Cu timpul, prunele vor lasa suc si vor fi acoperite.Cand incepe sa se formeaza o spuma roz, se lasa dulceata pe foc mic 40 minute.Se amesteca rar si usor, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele.
2. Dupa cele 40 minute, se adauga stafidele si miezul de nuca in dulceata, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.
3. Se pune dulceata in borcane, se pun capace pe borcane si se strang bine.Se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa 10 minute.
4. Se pastreaza intr-un loc racoros.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii