autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de prune cu nuci si stafide

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
•1 kg prune tari, injumatatite si curatate de samburi, •500 gr zahar, •1 baton scortisoara, •1 portocala, curatata de samburi si taiata felii subtiri, •½ lamaie, curatata de samburi si taiata felii subtiri, •150 gr stafide, •150 gr miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se amesteca usor.Se pun pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.Cu timpul, prunele vor lasa suc si vor fi acoperite.Cand incepe sa se formeaza o spuma roz, se lasa dulceata pe foc mic 40 minute.Se amesteca rar si usor, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele.
2. Dupa cele 40 minute, se adauga stafidele si miezul de nuca in dulceata, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.
3. Se pune dulceata in borcane, se pun capace pe borcane si se strang bine.Se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa 10 minute.
4. Se pastreaza intr-un loc racoros.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Smoothie in culori

Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii 1/2kg de zahar se arde pe foc dupa care se stige cu apa si se lasa sa fiarba

11 voturi    5 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Buna idee ...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    eu obisnuiesc sa fac dulceata de prune cu nuci,dar fara stafide,etc,cred ca mi-ai dat o idee buna!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Un deliciu...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Stiu de aceasta reteta din copilarie.Asa facea bunica cu nuci doar, aceasta reteta.E super buna .Nu stiu cum e si cu stafide,dar poate am sa reusesc s-o fac zilele astea ca tot e sezonul prunelor,si o sa revin cu amanunte.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Interesanta ideea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • •1 kg prune tari
  • injumatatite si curatate de samburi
  • •500 gr zahar
  • •1 baton scortisoara
  • •1 portocala
  • curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • •½ lamaie
  • curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • •150 gr stafide
  • •150 gr miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Buna idee ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Vin fiert special