autor:

Giu

» » Dulciuri diverse

Dulceata limpede de struguri

Autor: Giu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 septembrie 2010

Ingrediente
10 kg de struguri, 2 kg zahar, 1,5kg mere

Dificultate: Medie Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se aleg boabele de struguri si se pun la fiert aproximativ 2 ore impreuna cu merele taiate bucati intr-o cratita pana cojile de strugure ies la suprafata. Se ia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca un pic dupa care se strecoara zeama, astfel incat sa ramana limpede, fara nici un fel de coaja de strugure.
Zeama rezultata se pune din nou la fiert, se adauga cele 2 kg de zahar si se fierbe avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca un sirop. De precizat faptul ca se incheaga foarte mult dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata limpede de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mingi de ciocolata

Mingi de ciocolata

Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu smintina pina devine o crema sise toarna peste biscuitii

7 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Savarine cu frisca

Savarine cu frisca

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de struguri
  • 2 kg zahar
  • 1,5kg mere

Raporteaza reteta

Retete
de Giu
Penne rigate cu panceta si mozarella

Penne rigate cu panceta si mozarella

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita se caleste pancetta cu un strop

2 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fusilli cu ciuperci

Fusilli cu ciuperci

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita se pun la calit ciupercile cu un strop

2 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec "Zebra" cu faina de porumb