Dulceata limpede de struguri

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg de struguri
  • 2 kg zahar
  • 1,5kg mere

Mod de preparare

Se aleg boabele de struguri si se pun la fiert aproximativ 2 ore impreuna cu merele taiate bucati intr-o cratita pana cojile de strugure ies la suprafata. Se ia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca un pic dupa care se strecoara zeama, astfel incat sa ramana limpede, fara nici un fel de coaja de strugure.

Zeama rezultata se pune din nou la fiert, se adauga cele 2 kg de zahar si se fierbe avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca un sirop. De precizat faptul ca se incheaga foarte mult dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise