autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

ECLER

Autor: IACOB LILIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IACOB LILIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Coji:, 1 1/2 cana apa, 1/2 cana ulei, 1 cana faina, 4 oua, Crema:, 4 oua, 1 L lapte, 1 cana zahar, 6 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Coji:
Se fierb uleiul si apa in clocot.
Se da jos cratita de pe foc si se adauga imediat faina, batand bine cu mixerul. Selasa sa se raceasca si se adauga, pe rand, 4 oua.
Crema:
Se amesteca bine zaharul cu ouale si faina. Compozitia se dizolva cu laptele rece. Se pune la fiert pana la ingrosare.
Se glazureaza cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "ECLER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inimioare dulci – ecler

Inimioare dulci – ecler

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ecler Doina

Ecler Doina

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

38 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Maria

    Maria (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Super reteta! Esti si tanara(nu mai tanara ca mine:)) ), si frumoasa si gatesi super! BRAVO!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    Lili bravo tie ca iti place sa gatesti dar.... Vad ca esti tinerica si atunci cand spui o reteta trebuie sa fi atenta daca ai scris totul si altcineva poate sa faca reteta respectiva !!! Citeste cu atentie ce ai scris si vezi ca acele..."coji" la tine nici macar nu se coc !!!! Daca te uiti la "Retetele mele"- ale tale- ai sa vezi ca ai butonul cu Modifica. Cred ca ar trebui sa completezi reteta. Felicitari pentru vointa ta si crede-ma ca iti vreau binele....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Super reteta,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Reteta nu este explicata pana la capat ,dupa parerea mea. Nu explici cum se fac cojile , apoi cum se umplu.Pentru cineva de varsta ta care vrea sa faca eclere ,nu este suficient.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Se pot umple cu crema dulce, dar se pot folosi si pentru aperitiv, cu diverse umpluturi (branza, pate, salata de vinete, peste).

    • liuta

      liuta (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Trebuie sa deduci care sunt ingredientele pt. "coji" si care pt. crema, iar platourile daca erau asezate pe o masa (nu jos pe covor) se vedea mai bine produsul final.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Coji:
  • 1 1/2 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 4 oua
  • 1 L lapte
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de IACOB LILIANA
Pizza cu iaurt

Pizza cu iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la rece 2 ore. se intinde in tava aluatul, se unge cu sos de rosii,se

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Maria (Chef de cuisine)

Super reteta! Esti si tanara(nu mai tanara ca mine:)) ), si frumoasa si gatesi super! BRAVO!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus