autor:

Tatiana_Sorina

» » Aluaturi si Foietaje

ECLER

Autor: Tatiana_Sorina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatiana_Sorina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Ingrediente
200 de ml. de apa, 1 praf de sare, 125 de grame de faina, 120 de ml. de ulei, 4 oua (de fapt, am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific, umpluturi la alegere, eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Cum am procedat: apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara pe foc.Cand amestecul din oala clocoteste, se adauga faina, toata deodata Se amesteca bine pana ce tot lichidul e absorbit si amestecul arata ca o mamaliga consitenta. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, dupa care se adauga cate 1 ou, pe rand mixand bine pana la incorporarea acestuia. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine absorbit in aluat,eu am pus 3 oua intregi si 2 albusuri.Din aluat se formeaza eclere lunguiete, sau rotunde in tava tapetata sau cu hartie ptr prajituri.Dupa ce se racesc se vor taia si se vor umple cu crema de vanilie.Deasupra am pus cativa picuri de glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "ECLER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
ECLER

ECLER

Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul.Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de

13 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 de ml. de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 de grame de faina
  • 120 de ml. de ulei
  • 4 oua (de fapt
  • am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific
  • umpluturi la alegere
  • eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Tatiana_Sorina
Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Pentru bile:Am amestecat toate ingredientele ,am facut bilutele le-am pus in tava si le-am lasat

4 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu carne