ECLER

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
ECLER

Ingrediente

  • 200 de ml. de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 de grame de faina
  • 120 de ml. de ulei
  • 4 oua (de fapt, am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific
  • umpluturi la alegere, eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare

Cum am procedat: apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara pe foc.Cand amestecul din oala clocoteste, se adauga faina, toata deodata Se amesteca bine pana ce tot lichidul e absorbit si amestecul arata ca o mamaliga consitenta. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, dupa care se adauga cate 1 ou, pe rand mixand bine pana la incorporarea acestuia. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine absorbit in aluat,eu am pus 3 oua intregi si 2 albusuri.Din aluat se formeaza eclere lunguiete, sau rotunde in tava tapetata sau cu hartie ptr prajituri.Dupa ce se racesc se vor taia si se vor umple cu crema de vanilie.Deasupra am pus cativa picuri de glazura de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise