Reteta postata pe: 24 septembrie 2015
Ingrediente
200 de ml. de apa, 1 praf de sare, 125 de grame de faina, 120 de ml. de ulei, 4 oua (de fapt, am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific, umpluturi la alegere, eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Cum am procedat: apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara pe foc.Cand amestecul din oala clocoteste, se adauga faina, toata deodata Se amesteca bine pana ce tot lichidul e absorbit si amestecul arata ca o mamaliga consitenta. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, dupa care se adauga cate 1 ou, pe rand mixand bine pana la incorporarea acestuia. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine absorbit in aluat,eu am pus 3 oua intregi si 2 albusuri.Din aluat se formeaza eclere lunguiete, sau rotunde in tava tapetata sau cu hartie ptr prajituri.Dupa ce se racesc se vor taia si se vor umple cu crema de vanilie.Deasupra am pus cativa picuri de glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "ECLER" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede.
Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul,
9 voturi
9 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate