autor:

Tatiana_Sorina

» » Aluaturi si Foietaje

ECLER

Autor: Tatiana_Sorina (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatiana_Sorina (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2015

Ingrediente
200 de ml. de apa, 1 praf de sare, 125 de grame de faina, 120 de ml. de ulei, 4 oua (de fapt, am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific, umpluturi la alegere, eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Cum am procedat: apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune craticioara pe foc.Cand amestecul din oala clocoteste, se adauga faina, toata deodata Se amesteca bine pana ce tot lichidul e absorbit si amestecul arata ca o mamaliga consitenta. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, dupa care se adauga cate 1 ou, pe rand mixand bine pana la incorporarea acestuia. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine absorbit in aluat,eu am pus 3 oua intregi si 2 albusuri.Din aluat se formeaza eclere lunguiete, sau rotunde in tava tapetata sau cu hartie ptr prajituri.Dupa ce se racesc se vor taia si se vor umple cu crema de vanilie.Deasupra am pus cativa picuri de glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "ECLER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ecler Doina

Ecler Doina

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

38 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 de ml. de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 de grame de faina
  • 120 de ml. de ulei
  • 4 oua (de fapt
  • am folosit 3 oua si 2 albusuri pe care le aveam deja si m-am gandit sa le valorific
  • umpluturi la alegere
  • eu am folosit o crema de vanilie si ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Tatiana_Sorina
Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Pentru bile:Am amestecat toate ingredientele ,am facut bilutele le-am pus in tava si le-am lasat

2 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piinicele din faina integrala