autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase), , Aluat, -250 ml apa,, -100 g unt,, -o lingurita zahar,, -un praf de sare,, -125 g faina,, -patru oua de marime medie,, , Crema de vanilie, -3 galbenusuri,, -120 g zahar,, -o lingura amidon,, -75 ml lapte,, -50 g unt,, -2 plicuri zahar vanilat,, -2 linguri esenta de vanilie,, , Frisca, -200ml frisca lichida,, -2 linguri de zahar pudra,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se coc la foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.
Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor.
Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor.
Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu martipan

Fursecuri cu martipan

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele

4 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece. Lichidul se incalzeste max. 40°C

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Sunt foarte dragute!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

    Cat de frumoase... pe atat de bune yumi,yumi ce i-as mai veni si eu de "hac" la o lebaduta... Foarte reusite ! pupici.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

    Minunate lebadutele tale !!! Ti-e si mila sa le papi.... Felicitari !

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Multumesc mult pentru aprecieri si sugestii!Va pup pe toti!

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Delicate, misterioase, diafane si gustativ provocatoare... Abia asteptand sa fie... devorate...!!!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Felicitari!!!! Arata minunat!

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Excelente! Iubesc prăjiturile astea! Felicitări,Teo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Foarte frumos. Un pont: fă nişte valuri cu frişcă albastră!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Wow ce frumoase sunt! Esti un adevarat maestru!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase)
  • Aluat
  • -250 ml apa,
  • -100 g unt,
  • -o lingurita zahar,
  • -un praf de sare,
  • -125 g faina,
  • -patru oua de marime medie,
  • Crema de vanilie
  • -3 galbenusuri,
  • -120 g zahar,
  • -o lingura amidon,
  • -75 ml lapte,
  • -50 g unt,
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • -2 linguri esenta de vanilie,
  • Frisca
  • -200ml frisca lichida,
  • -2 linguri de zahar pudra,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Sunt foarte dragute!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Rulada cu frisca si gem de capsuni