Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si se pune toata faina deodata.Se amesteca in continuare, punindu-se din nou pe foc dar pe o tabla metalica, nu direct pe flacara.Se amesteca de citeva ori pina se desprinde aluatul de pe fundul vasului.
Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.
Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!
Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.
Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!
Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .
Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii