autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Ecler Sidy

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Ingrediente
250 g faina, 200 g unt, marga, ulei( ce ai),500 ml apa,, 6 oua mari, sare, o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker, frisca, glazura de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si se pune toata faina deodata.Se amesteca in continuare, punindu-se din nou pe foc dar pe o tabla metalica, nu direct pe flacara.Se amesteca de citeva ori pina se desprinde aluatul de pe fundul vasului.
Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.
Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!
Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.
Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!
Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .
Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler Sidy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla.Daca nu avem esenta de rom

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Foarte bune eclerele,eu le-am umplut cu crema pasticera si le-am ornat cu ciocolata topita ,delicioase!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    UAAAAAAAAAAAAAU!!!!!!!!!!!!!!!! Un deliciu.Imi pare rau ca eu nu sunt in stare sa fac pe "cofetarul",nu le am cu dulciurile,am incercat dar nu imi ies.Oricum ale tale sunt un spectacol si cu crema de cremes o bunatate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    mmmmmmm, ce bune si frumoase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Flory Avram ma bucur mult ca esti multumita de cum ti-au iesit! Arata nemaipomenit de bine la tine in poza...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      M-a atras aceasta reteta pentru ca este expusa clar si cred ca oricine ar incerca sa o faca i-ar iesi din prima. Multumim!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Am citit ingredientele si cam 2 fraze. Sigur ca sunt minunate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Sidy, am copiat reteta in cartea mea de bucate, stiu ca sunt bune si le voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • marga
  • ulei( ce ai),500 ml apa,
  • 6 oua mari
  • sare
  • o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker
  • frisca
  • glazura de cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Dan65 (Chef de cuisine)

UAAAAAAAAAAAAAU!!!!!!!!!!!!!!!! Un deliciu.Imi pare rau ca eu nu sunt in stare sa fac pe "cofetarul",nu le am cu dulciurile,am incercat dar nu imi ies.Oricum ale tale sunt un spectacol si cu crema de cremes o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu unt si ciocolata