Ingrediente
250 g faina, 200 g unt, marga, ulei( ce ai),500 ml apa,, 6 oua mari, sare, o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker, frisca, glazura de cacao.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
14 voturi
Mod de preparare
Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.
Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!
Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.
Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!
Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .
Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.
Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Flory Avram ma bucur mult ca esti multumita de cum ti-au iesit! Arata nemaipomenit de bine la tine in poza...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
M-a atras aceasta reteta pentru ca este expusa clar si cred ca oricine ar incerca sa o faca i-ar iesi din prima. Multumim!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009
Am citit ingredientele si cam 2 fraze. Sigur ca sunt minunate!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009
Sidy, am copiat reteta in cartea mea de bucate, stiu ca sunt bune si le voi incerca!