Eclere

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • 2 căni apa, o jumătate cană ulei, 2 căni faina,un praf sare, 5 ouă
  • crema: 2 ouă, 150 gr. zahăr, 3 linguri amidon, esență vanilie(eu am folosit esență de vanilie cu unt concentrata 3 picaturi), 2 căni lapte și un sfert pachet unt
  • glazură: 100 gr ciocolata, 50 ml lapte, un cub unt

Mod de preparare

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă ca aceasta. Sunt citeva trucuri pe care le-am invațat de la mama atunci cind coci guguluoaiele...trucuri pe care de obicei nimeni nu ți le spune..insă eu o să vi le impărtășesc cu mare drag.

Se pune la fiert apa cu uleiul si praful de sare si atunci cind clocotește f bine se ia de pe foc și se adaugă făina toata odata amestecindu-se cu o lingură de lemn pina se dezlipește de pe marginea crăticioarei. Se lasa la răcit după care se adaugă ouăle pe rind.Aluatul trebuie să aibă o consistență groasă cremoasă. Se incinge cuptorul fff bine - 200”C. Cu ajutorul unui șpriț ori cu o lingură puneți in tavă papetată cu hartie de copt guguloaiele fie rotunde fie lungi ca cele din poză...cum vă plac mai mult.

Lăsați spațiu intre ele pentru că iși vor dubla volumul la coacere. Și acum vine secretul...:) focul trebuie să fie ff puternic la inceput..pină cresc după care dați focul la 180”C si lasați pină se usuca guguloaiele si devin aurii(nu deschideți cuptorul pentru că se vor lasa instant)..urmăriți prin geam..Se coc aproximativ in 20 min.

Intre timp facem crema:Se pune pe foc o cană cu lapte și pină se infierbintă se mixează intr-un alt vas foarte bine ouăle cu zaharul, se adaugă amidonul si esența apoi cealalta cana cu lapte. Se toarna totul peste laptele de pe foc si cu un tel se amesteca continuu pina incepe să se ingroașe. Amestecați continuu pină are consistența unei smăntani groase. Feriți de pe foc si lasați la racit. Cind nu mai e foarte fierbinte..doar cald la atingere, puteți adauga untul si lasati apoi la rece.

Glazura: Se pune la topit untul, laptele si ciocolata pe abur si se amesteca ff bine pina devine o glazură fină de consisteța unei smantanii.

Guguloaiele se umplu cu cremă si apoi se ornează cu glazură care in prealabil se raceste.

Sunt delicate...aromate și le porți servi in orice imprejurări..fie sărbătoare fie pt cafeaua de la ora 5 cu prietenii.. ;)

Spor....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise