autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Ingrediente
2 căni apa, o jumătate cană ulei, 2 căni faina,un praf sare, 5 ouă, crema: 2 ouă, 150 gr. zahăr, 3 linguri amidon, esență vanilie(eu am folosit esență de vanilie cu unt concentrata 3 picaturi), 2 căni lapte și un sfert pachet unt, glazură: 100 gr ciocolata, 50 ml lapte, un cub unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 35 min

8 voturi

Mod de preparare

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă ca aceasta. Sunt citeva trucuri pe care le-am invațat de la mama atunci cind coci guguluoaiele...trucuri pe care de obicei nimeni nu ți le spune..insă eu o să vi le impărtășesc cu mare drag.



Se pune la fiert apa cu uleiul si praful de sare si atunci cind clocotește f bine se ia de pe foc și se adaugă făina toata odata amestecindu-se cu o lingură de lemn pina se dezlipește de pe marginea crăticioarei. Se lasa la răcit după care se adaugă ouăle pe rind.Aluatul trebuie să aibă o consistență groasă cremoasă. Se incinge cuptorul fff bine - 200”C. Cu ajutorul unui șpriț ori cu o lingură puneți in tavă papetată cu hartie de copt guguloaiele fie rotunde fie lungi ca cele din poză...cum vă plac mai mult.



Lăsați spațiu intre ele pentru că iși vor dubla volumul la coacere. Și acum vine secretul...:) focul trebuie să fie ff puternic la inceput..pină cresc după care dați focul la 180”C si lasați pină se usuca guguloaiele si devin aurii(nu deschideți cuptorul pentru că se vor lasa instant)..urmăriți prin geam..Se coc aproximativ in 20 min.



Intre timp facem crema:Se pune pe foc o cană cu lapte și pină se infierbintă se mixează intr-un alt vas foarte bine ouăle cu zaharul, se adaugă amidonul si esența apoi cealalta cana cu lapte. Se toarna totul peste laptele de pe foc si cu un tel se amesteca continuu pina incepe să se ingroașe. Amestecați continuu pină are consistența unei smăntani groase. Feriți de pe foc si lasați la racit. Cind nu mai e foarte fierbinte..doar cald la atingere, puteți adauga untul si lasati apoi la rece.

Glazura: Se pune la topit untul, laptele si ciocolata pe abur si se amesteca ff bine pina devine o glazură fină de consisteța unei smantanii.

Guguloaiele se umplu cu cremă si apoi se ornează cu glazură care in prealabil se raceste.

Sunt delicate...aromate și le porți servi in orice imprejurări..fie sărbătoare fie pt cafeaua de la ora 5 cu prietenii.. ;)

Spor....
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
eclere gina

eclere gina

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o

30 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Gogosele: - Dam in clocot amestecul de apa cu ulei si sare, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    Am mai încercat sa fac eclere dar nu mi-au reușit, insa cu aceasta rețetă am reușit. Am vrut sa fac si glazura de ciocoi dar nu am ma avut chef, data viitoare poate. Nu ma lăsa sa postez o poza macar. Păcat!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 35 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 căni apa
  • o jumătate cană ulei
  • 2 căni faina,un praf sare
  • 5 ouă
  • crema: 2 ouă
  • 150 gr. zahăr
  • 3 linguri amidon
  • esență vanilie(eu am folosit esență de vanilie cu unt concentrata 3 picaturi)
  • 2 căni lapte și un sfert pachet unt
  • glazură: 100 gr ciocolata
  • 50 ml lapte
  • un cub unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tartă cu căpșuni

Tartă cu căpșuni

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie

6 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada de nuci cu frisca