autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Pentru coji:, 500 ml apa, 250 ml ulei, 1 lingurita sare, 300 gr faina, 7-8 oua, , Pentru crema:, 1 l lapte, 2 cani zahar, 8 oua, 2 cani faina, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Pentru coji:
Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc si se adauga 300 gr faina si se amesteca cu lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia adaugi 7-8 oua, 2 cate 2 si se amesteca bine.

Pentru crema:
1 l lapte cu 1 cana zahar se pun la fiert.
Separat: se pun 8 galbenusuri frecate cu o cana zahar, se pune putin lapte si dupa se adauga 2 cani faina si se adauga si restul de lapte (pana se face 1 l).
Compozitia aceasta se pune peste laptele+ zaharul puse la fiert.
Cand a fiert, se bat albusurile spuma, se torn in crema si se amesteca de jos in sus.
Se adauga si 2 pliculete zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Intr-un vas, punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc

7 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Mini eclere

Mini eclere

1. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. 2. Punem uleiul si apa intr-o cratita pe foc. Lasam sa dea

21 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maricela Carp , 02 februarie 2015

    nu doua cani de faina ci 2 cate 2 oua

  • Fara foto

    Nina_Marlogeanu (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2015

    Glazura unde este........?

  • Fara foto

    Monica Mircea , 12 ianuarie 2015

    La reteta ni se spune sa folosim 1 l de lapte la crema dar ceva nu am inteles galbenusurile cu zaharu si faina se amesteca cu 1l de lapte dupa care se Pune peste laptele 1 l + zaharu ce au fost pe foc pana la urma nu sunt 2 l de lapte? Sau nu am inteles eu !!!!!

    • Fara foto

      Cristina Marcu , 12 ianuarie 2015

      Si nu numai asta. Se precizeaza 1l lapte la ingrediente iar la modul de preparare ne mai trezim cu inca 1l in plus... Facem crema pt 1 luna!?

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 31 decembrie 2014

      1. Eu una , am o mare problema cu amidonul. il mananc cu placere la cana, la pahar . in creme - nu-l supooort. asta la ce a spus d-na Coserea. 2. in crema de vanilie se baga obligatoriu si ceva unt frecat . eu mai fierb putin cocuta , pana se desprinde de pe peretii vasului . reteta este f buna dar , tinerele gospodine nu o pot intelege prea bn dupa aceste explicatii. o compozitie pe jumatate ar fi suficienta ptr o familie. la1L de lapte eu pun 6 linguri de faina. faina de la tara . si mai putine oua in crema , cand nu am...

    • Fara foto

      Georgiana Irina , 26 iunie 2014

      Si zahatlr la fel... Doar 7-8 linguri la 1 l lapte.

    • Fara foto

      Georgiana Irina , 26 iunie 2014

      La 1 l lapte se pun 7-8 lg faina la o crema...2 cani sunt ffff multe

    • Fara foto

      Bodia Carmen , 26 iunie 2014

      Mihaela Myky ingrediente si formas , eram curioasa,bineinteles ca la cuptor

    • Fara foto

      Mihaela Myky , 26 iunie 2014

      chiar asa cojile cum se fac? banuiesc ca la cuptor

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 25 iunie 2014

      Inlocuiti faina cu amidon de porumb, crema va iesi mult mai fina si fara gust de faina, amidonul este bun si la ingrosat sosurile

    • Fara foto

      Sanda Angelica Magdalena , 22 aprilie 2014

      O sa o încerc de ziua sotului meu

    • Fara foto

      Florin Florin , 13 aprilie 2014

      este cam incomplecta aceasta reteta mai ales la modul de preparare.

    • Fara foto

      Elena Negraru , 08 aprilie 2014

      ce fel de cani, mie m-i se pare tare mult pentru crema ,2 cani de faina???

    • Fara foto

      Pasarila Calin , 08 aprilie 2014

      eu stiu ca in crema de ecler se adauga cacao,aceasta este crema de la choix a la crem,gresesc?

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 19 martie 2014

      scrie toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi,daca tot ai postat reteta........

    • Fara foto

      Nely Gabriela , 14 februarie 2014

      nu doua cani de faina ci 2 cate 2 oua

    • Fara foto

      Liliana Dumitru , 13 februarie 2014

      sunt superbe eu le-am facut

    • Fara foto

      Bodia Carmen , 13 februarie 2014

      cojile cum le fac?

    • Fara foto

      Trink Marcel , 12 februarie 2014

      zi sacharu al vanilat pe unde se vara?!

    • Fara foto

      Giorgiana Catalin Stoica , 12 februarie 2014

      nu doua cani de faina ci 2 cate 2 oua

    • Fara foto

      Lucia Mihaela Manole Tatomir , 12 februarie 2014

      adrian,eu pun glazura,cioc din comert nutela ii pun un pic de ulei o pun la microunde sa se topeasca si apoi iau eclerele unul cate unul si il bag in cioc cu partea de sus si ca decor deasupra cioc,topesc o cioc,alba si o pun firicele.arata super asa.cauta fotos la mine la facebook si ai sa vezi :)))

    • Fara foto

      Irene Lombardo , 12 februarie 2014

      nu doua cani de faina ci 2 cate 2 oua

    • Fara foto

      Lucia Mihaela Manole Tatomir , 12 februarie 2014

      2 cani de faina la 1 l de lapte ?eu cred ca e prea mult o sa iasa crema numai gust de faina .eu pun la 1 l de lapte 5-6 ling faina.in rest asa fac si eu reteta si ies super bune .

    • Fara foto

      Adrian Neacsu , 12 februarie 2014

      glazura?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

      sunt foarte bune! Si eu prepar dar pun lapte la fiert si-mi place cu crema de cacao

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina
  • 7-8 oua
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 2 cani zahar
  • 8 oua
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Nina_Marlogeanu (Chef de cuisine)

Glazura unde este........?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu ciocolata