autor:

Fara foto

» » Prajituri

Eclere

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
* 250 g faina, * 200 g margarina sau unt, * 500 ml apa, * o lingurita de sare, * 6 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

Pentru umplutura se poate folosi orice fel de budinca,in functie de preferinte.Sau frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de ananas

Eclere cu crema de ananas

Coji Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Liliana , 09 februarie 2014

    multumesc pentru reteta ;de unde cumparati dumneavoastra fondant

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Preferatele mele alaturi de alte deserturi, gustoase si usoare.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    Delicioase... merci de reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Tare bune!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustoase! Am salvat reteta.

    • Fara foto

      monik (Maestru bucatar) , 02 iulie 2010

      arata super bn eclerele tale......felicitari!!!!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte bune si eu fac, dar fac mingiute nu bastonase. Oricum sunt delicioase.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      super gustos

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      ma bucur de reteta

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Nota 10 cu felicitari !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte bine arată eclerele tale!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      ami plac si mie la nebunie,foarte bune

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Si noua ne plac tare mult. Pacat ca se termina asa repede! :)))

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      si mie imi plac eclerele!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Waw ce bune trebuie sa fie!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Si mie imi plac.Tare bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • * 250 g faina
  • * 200 g margarina sau unt
  • * 500 ml apa
  • * o lingurita de sare
  • * 6 oua

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Preferatele mele alaturi de alte deserturi, gustoase si usoare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu afine, sirop de ciocolata si caramel