autor:

autor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
(pentru 10 bucati), Coca:, 65ml apa rece, 65ml lapte, 55g unt nesarat la temperatura camerei, O lingurita zahar pudra, Un praf de sare fina de mare, 100g faina, 4 oua medii batute, Crema de vanilie:, 250ml lapte, O jumatate lingurita de esenta de vanilie, 3 galbenusuri medii, 35g zahar pudra, 15g faina, 10g faina de porumb (daca nu aveti, inlocuiti cu 20g faina), Sosul de ciocolata:, 50g ciocolata neagra, O lingura unt, 6 linguri apa, 80g zahar pudra, Frisca, Fructe de padure

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180grade. Puneti apa, laptele, untul, zaharul si sarea intr-o craticioara si aduceti la fierbere la foc mare. De obicei se foloseste doar apa in aluatul de ecler, dar putin lapte ii va da o textura mai fina. Doar apa o va face mai crocanta.



Luati de pe foc si imediat adaugati faina si amestecati rapid cu o lingura de lemn pana se incorporeaza totul. Puneti pe foc si mai lasati un minut, pana toata compozitia se strange intr-un parte a cratitii, amestecati continuu. In acest moment stim ca apa s-a evaporat.

Luati de pe foc si adaugati treptat oualele, batand cu un tel pana devine o consistenta moale. Este important sa adaugati ouale usor, pentru a se incorpora in mod egal. Compozitia trebuie sa curga din lingura, dar sa fie prea subtire.



Puneti compozitia intr-un posh cu un dui de 1,5cm si lasati sa se raceasca pentru 5 minute. Puneti hartie de copt intr-o tava si formati eclerele. In reteta spunea sa le fac de 15 cm lungime, dar mi s-au parut prea lungi, le-am facut cred ca de 7cm. Mi-au iesit in total 14. Lasati spatiu intre ele pentru ca vor creste. Bagati la cuptor pentru 25 minute sau pana cand devin aurii, apoi lasati sa se raceasca pe un fund de lemn.

La mine s-a rupt firul aici pentru ca nu stiu cum am citit eu 220 grade:)))) si atunci mi s-au lipit de fundul foii de copt si normal ca a trebuit sa le cuplez una cu cealalta, deci mi-au iesit doar 7. Voua sper sa nu vi se lipeasca daca respectati temperatura. Dupa ce s-au racit putin, le dezlipiti usor de foaia de copt, rugandu-va sa nu vi se rupa si daca totul este ok le taiati pe lungime. Eventual le puteti lasa asa si face o gaura cu poshul prin care umpleti crema. Cum doriti.



Crema se face astfel:

Puneti laptele si esenta de vanilie intr-o cratita cu fundul gros, aduceti la fierbere si lasati sa fiarba usor 5 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca 30 de secunde. Intre timp, intr-un bol amestecati galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugati faina si cornflour. Amestecati bine, apoi turnati laptele si dati bine cu telul, turnati totul in cratita si dati la foc mediu. Bateti bine cu telul, constant, pana devine o crema groasa; in momentul in care fierbe, lasati 30 de secunde, amestecand permanent pentru a nu face cocoloase. Va trebuie un brat de fier ca totul sa mearga cum trebuie:) Puneti crema intr-un bol, acoperiti cu zahar pudra pentru a preveni formarea unei pielite deasupra si lasati sa se raceasca.



Sosul de ciocolata se face astfel:

Dati la bain marie toate ingredientele, amestecati bine. Luati de pe foc si dupa un minut, puneti capacul fiecarui ecler in sos, apoi lasati pe un grilaj pentru a se scurge si intari un pic. Puneti crema de vanilie intr-un posh si umpleti celelalte parti din ecler. Tot cu poshul umpleti si cu frisca. Deasupra puteti pune fructe de padure, optional. Apoi puneti capacul deasupra si dati la frigider pentru minim o ora. Sunt cele mai bune in aceeasi zi.



Alte retete grozave gasiti pe blogul Eileen Cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru inceput vom face cojile: vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela , 02 iulie 2014

    E cam complicata reteta ta...65ml?!?!?!?!? Uite...eu am urmat pas cu pas aceasta reteta si au iesit super! http://www.gustos.ro/retete-culinare/eclere-cu-crema-de-vanilie-7.html

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 februarie 2014

    Foarte bun si frumos prezentat !

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 10 bucati)
  • Coca:
  • 65ml apa rece
  • 65ml lapte
  • 55g unt nesarat la temperatura camerei
  • O lingurita zahar pudra
  • Un praf de sare fina de mare
  • 100g faina
  • 4 oua medii batute
  • Crema de vanilie:
  • 250ml lapte
  • O jumatate lingurita de esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri medii
  • 35g zahar pudra
  • 15g faina
  • 10g faina de porumb (daca nu aveti
  • inlocuiti cu 20g faina)
  • Sosul de ciocolata:
  • 50g ciocolata neagra
  • O lingura unt
  • 6 linguri apa
  • 80g zahar pudra
  • Frisca
  • Fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Daniela

E cam complicata reteta ta...65ml?!?!?!?!? Uite...eu am urmat pas cu pas aceasta reteta si au iesit super! http://www.gustos.ro/retete-culinare/eclere-cu-crema-de-vanilie-7.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel