Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml.lapte
  • 3 galbenusuri
  • jumatate de cana de zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 grame faina
  • Pentru glazura:
  • 2 cuburi mari de ciocolata neagra si optional alba
  • ulei

Mod de preparare

Pentru inceput vom face cojile:

vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca vom pune faina in bloc. Dupa ce se raceste adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam pe toate. Ungem o tava cu ulei si cu ajutorul unui sprit turnam in tava aluatul si o dam la cuptor pana se coc inauntru si se rumenesc afara.

Intre timp facem crema de vanilie:

Amestecam zaharul, galbenusurile, faina si 50 de ml. din lapte, restul punandu-l la fiert. Dupa ce s-a fiert il adaugam putin cate putin amestecand continuu. Apoi vom pune pe foc crema pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca si e si groasa stingem focul si o dam deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem 3 linguri de esenta de vanilie, iar apoi o punem la rece pentru 10 minute.

Pentru glazura vom topi la bain marie pe rand ciocolata alba si neagra punand la fiecare cate 2 linguri de ulei, amestecam pana se face ca un sos.

Amplasarea:

Dupa ce le scoatem de la cuptor le lasam sa se raceasca si dupa ce s-au racit le taiem in 2. Jumatatea de la fund (baza) o ungem cu crema de vanilie si capacul il dam prin ciocolata. Le aranjam intr-un platou si le bagam la rece.Dupa ce ciocolata sa intarit si ele s-au racit sunt absolut deliciose!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise