Pentru inceput vom face cojile:
vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca vom pune faina in bloc. Dupa ce se raceste adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam pe toate. Ungem o tava cu ulei si cu ajutorul unui sprit turnam in tava aluatul si o dam la cuptor pana se coc inauntru si se rumenesc afara.
Intre timp facem crema de vanilie:
Amestecam zaharul, galbenusurile, faina si 50 de ml. din lapte, restul punandu-l la fiert. Dupa ce s-a fiert il adaugam putin cate putin amestecand continuu. Apoi vom pune pe foc crema pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca si e si groasa stingem focul si o dam deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem 3 linguri de esenta de vanilie, iar apoi o punem la rece pentru 10 minute.
Pentru glazura vom topi la bain marie pe rand ciocolata alba si neagra punand la fiecare cate 2 linguri de ulei, amestecam pana se face ca un sos.
Amplasarea:
Dupa ce le scoatem de la cuptor le lasam sa se raceasca si dupa ce s-au racit le taiem in 2. Jumatatea de la fund (baza) o ungem cu crema de vanilie si capacul il dam prin ciocolata. Le aranjam intr-un platou si le bagam la rece.Dupa ce ciocolata sa intarit si ele s-au racit sunt absolut deliciose!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii