autor:

miky99

» » Prajituri

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Autor: miky99 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miky99 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
Pentru coji:, , 2 cani faina, 1 cana ulei, 2 cani apa, un praf de sare, 3 oua, , Pentru crema de vanilie:, , 400 ml.lapte, 3 galbenusuri, jumatate de cana de zahar, esenta de vanilie, 50 grame faina, , Pentru glazura:, , 2 cuburi mari de ciocolata neagra si optional alba, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput vom face cojile:

vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca vom pune faina in bloc. Dupa ce se raceste adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam pe toate. Ungem o tava cu ulei si cu ajutorul unui sprit turnam in tava aluatul si o dam la cuptor pana se coc inauntru si se rumenesc afara.

Intre timp facem crema de vanilie:

Amestecam zaharul, galbenusurile, faina si 50 de ml. din lapte, restul punandu-l la fiert. Dupa ce s-a fiert il adaugam putin cate putin amestecand continuu. Apoi vom pune pe foc crema pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca si e si groasa stingem focul si o dam deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem 3 linguri de esenta de vanilie, iar apoi o punem la rece pentru 10 minute.



Pentru glazura vom topi la bain marie pe rand ciocolata alba si neagra punand la fiecare cate 2 linguri de ulei, amestecam pana se face ca un sos.



Amplasarea:



Dupa ce le scoatem de la cuptor le lasam sa se raceasca si dupa ce s-au racit le taiem in 2. Jumatatea de la fund (baza) o ungem cu crema de vanilie si capacul il dam prin ciocolata. Le aranjam intr-un platou si le bagam la rece.Dupa ce ciocolata sa intarit si ele s-au racit sunt absolut deliciose!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    ce frumoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Delicioase...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Ador prajiturelele astea delicioase yimi,yumi...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml.lapte
  • 3 galbenusuri
  • jumatate de cana de zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 grame faina
  • Pentru glazura:
  • 2 cuburi mari de ciocolata neagra si optional alba
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de miky99
Chec cu glazura de ciocolata

Chec cu glazura de ciocolata

Pentru inceput vom separa ouale, intr-un castron mic galbenusurile si intr-un bol mai mare albusurile

3 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce frumoase!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa