Eclere cu lamaie, ciocolata si cafea

Reteta de eclere cu lamaie, ciocolata si cafea. Eclere cu lamaie, ciocolata si cafea reteta pas cu pas. Retete de eclere. Eclere cu lamaie. Eclere cu ciocolata. Eclere cu cafea. Retete de eclere.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
ridicata
Eclere cu lamaie, ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Aluat de eclere:
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 225 g unt
  • 300 g faina pentru patiserie 550
  • Un praf de sare
  • 6 oua M
  • Pentru creme:
  • 300 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 3,5 ml îndulcitor
  • o jumatate de lingurița coaja de lamaie
  • 40 g făina 000
  • 50 g unt
  • 50 ml frișca lichida
  • 50 g cuvertura de ciocolata neagra
  • 1 lingurita cafea solubila
  • Decoratiuni:
  • 50 g cuvertura de ciocolata neagra
  • 50 g cuvertura de ciocolata cu lapte
  • Folie de transfer pentru ciocolata-dantela
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 125 g crema mascarpone
  • sclipici verde comestibil

Mod de preparare

Axeasta reteta de eclere cu lamaie, ciocolata si cafea este ultima moda cand vorbim despre eclere. Vine cu accentul pe decor si detaliu, dar si la forma subtire, mai micuta s delicata. Cu crema in interior, ascunsa cumva la prima vedere, pentru a o dezvalui doar atunci când tai din el, spre deosebire de cele cu care ne-am obisnuit: mari, cu straturi inalte, vizibile.

Am pregatit în week-end eclere, unele umplute cu crema de ciocolata si cafea, iar altele cu crema de lamaie. Le-am decorat cu flori de frisca și o foita de ciocolata cu dantela comestibila.

Știu că nu au ieșit perfecte. Poate tu vezi micile imperfecțiuni, eu văd dragoste. Dragostea cu care gătesc pentru cei dragi, ca să le aduc bucurie și un zâmbet mare.

Decorațiunile de ciocolată cu dantelă:

Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră, dacă vrei. O lași la răcit la temperatura camerei, cât să fie caldă la deget, să nu frigă. O torni peste foaia de transfer (a mea a avut model de dantelă) tăiată la dimensiunile dorite și dai la frigider. Folia o scoți în momentul ornării. Este bine ca aceste decorațiuni să le faci cu o zi înainte, astfel încât decorațiunile să fie cât mai rezistente.

Eclerele:

Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina toată odată, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit.

Adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine, cu mixerul.

Umpli un poș (cu sau fără dui, cum preferi) și formezi ecleruri, într-o tavă cu hârtie de copt.

Le uniformizezi cu puțină apă, să nu se ardă.

Dai la cuptorul preîncălzit, primele 10 minute, la foc iute. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor.

Când sunt gata, le scoți pe o altă tavă sau un grătar de răcire și le lași la răcit.

Crema de lămâie și Crema de ciocolată cu cafea:

Pui într-o crăticioară: laptele, sarea, făina și îndulcitorul, fierbi pe foc mic, până se îngroașă, amestecând tot timpul, să nu se lipească.

Dai de pe foc, încoporezi untul și apoi împarți crema în două boluri: jumătate din cremă o amesteci cu coaja de lămâie, iar cealaltă jumătate cu ciocolata și cafeaua.

Lași cremele la răcit.

Bați cu mixerul toată frișca lichidă, însă ceva mai moale, apoi pui din ea 50 ml la creme, mai exact: 4 linguri (câte 2 în fiecare cremă), omogenizând.

Montare și decor:

Înțepi fiecare ecler pe lateral, cu o frigăruie, în două locuri și umpli cu cremă prin acele orificii.

În frișcă rămasă (150 ml) adaugi crema mascarpone și cu această cremă albă ornezi eclerurile (mie îmi place această combinație de frișcă și mascapone atât la gust, în plus e stabilă la ornat). Decorezi cu ciocolata cu dantelă și sclipici verde comestibil sau orice mai dorești. Mie mi-a rămas ciocolată, am topit-o din nou pe baie de abur și am trasat niște dungi peste unele ecleruri.

Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise