autor:

Georgiana

» » Dulciuri diverse

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2012

Ingrediente
Eclerele:, 2 cani apa, 1 cana ulei (3/4 de cana), 2 cani faina, sare, un varf de zahar, 7-8 oua, , Crema:, 1 litru lapte, 250 g zahar, 3 oua, 3 linguri cu varf de faina, 100 g unt, vanilie, , 300 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse dulciuri. In ziua in care ea trebuia sa vina pe lume, putin dezamagita ca nu dadea semne ca ar aparea curand, am pregatit aceste eclere care au iesit grozav spre fericirea sotului care este innebunit dupa ele.

Eclere:

Apa, uleiul, sarea si zaharul se pun pe foc. Cand au dat in clocot se adauga faina de o data si se amesteca pana se incorporeaza bine, dupa care se opreste focul. Se lasa sa se raceasca (dar nu complet) si se adauga cate un ou. Nu se va adauga un alt ou decat dupa incorporarea celuilalt. Apoi se pune compozitia in sprit si se fac gogosele sau eclere. Se introduc la cuptor la foc potrivit si nu umblam la ele decat dupa ce observam ca au capatat culoare galbuie (aproximativ 20-25 min in functie de cuptor).

Crema:

Ouale se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga faina si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana crema se ingroasa, amestecand cu telul in permanenta pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce oprim focul adaugam untul si vanilia.



Frisca se bate foarte bine.



Eclerele se taie pe lungine si se umplu cu crema de vanilie si cu frisca.

Le puteti pudra cu zahar farin sau puteti topi o ciocolata neagra la care adaugati putina frisca lichida.

Pofta buna!




Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupe tiramisu si crocant de savoiardi

Cupe tiramisu si crocant de savoiardi

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Mixam ouale intregi cu zaharul pana devin o crema spumoasa Incorporam

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu picaturi de ciocolata

Prajitura cu picaturi de ciocolata

prajitura Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un bol se amesteca margarina moale aproape

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Foarte bune !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Eclerele:
  • 2 cani apa
  • 1 cana ulei (3/4 de cana)
  • 2 cani faina
  • sare
  • un varf de zahar
  • 7-8 oua
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 100 g unt
  • vanilie
  • 300 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bune !

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Panna cotta