autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru ecleruri:, , doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total), , un pahar cu ulei (aprox 300 ml), , 1 lingurita praf de copt, , Un castron mare cu faina (aprox 380 g), , 5 oua mari &ndash de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri., , , , Pentru crema:, , Cele 2 galbenusuri ramase, , 400 ml lapte, , 2 linguri faina, , 3 linguri zahar, , 50 g unt, , 1 capacel esenta vanilie, , Putina coaja rasa de lamaie, , Optional: 1 lingurita cu varf cu cacao + putina ciocolata (pentru crema de cacao), , , , Pentru glazura:, , 50 g ciocolata cu lapte, , , , Portii: 3 tavi :)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Eclerurile cu crema de vanilie sau ciocolata sunt preferatele celor mici, asa ca e o placere si pentru mine sa le pregatesc :)

Eclerurile se prepara astfel:
Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.



Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt, si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru.

Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.



Crema:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie si putem separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme doriti sa obtineti). Intr-o crema punem coaja rasa de lamaie, iar in alta crema adaugam 1 lingurita de cacao si cateva patratele de ciocolata. Apoi lasam cremele la racit.



Dupa ce se racesc si eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.



Glazura:

Se topeste ciocolata la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, ramane lichida mult timp, ea nu se intareste ca atunci cand o topesc pe baie de abur.

Nu ne mai ramane decat sa turnam glazura peste ecleruri si sa-i rasfatam pe cei dragi!





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun

  • 3 comentarii

  • Sanda , 23 februarie 2021

    Foarte, foarte super bune.

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 14 mai 2015

    Multumesc, ma bucur ca ti-a placut!

  • Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Super!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total)
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g)
  • 5 oua mari &ndash de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri.
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 capacel esenta vanilie
  • Putina coaja rasa de lamaie
  • Optional: 1 lingurita cu varf cu cacao + putina ciocolata (pentru crema de cacao)
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • Portii: 3 tavi :)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sanda

Foarte, foarte super bune.

Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de gris Budinca de gris

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile. Incorporam grisul treptat cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatita germana cu miere si fructe Clatita germana cu miere si fructe

Batem ouale si adaugam faina, praful de sare si esenta de vanilie. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Croissant cu sunca si cascaval