autor:

Alice85

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Paste si pizza

Empanada de ton

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
-2 conserve ton (atun), -2 oua fierte, -1 ou crud, 50ml vin alb, 1 ceapa, sare, piper, 2 foi congelate de hojaldre (sunt niste foi de placinte late si se pot folosi fie la dulciuri fie la mincaruri, se gasesc in piata sau supermarket) si putin ulei pt prajit ceapa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de grade. Tocam ceapa marunt, o calim, adaugam vinul, sare, piper dupa gust, se lasa sa se evapore vinul. Dupa aceea, amestecam ceapa cu tonul si ouale tocate marunt.

Se aseaza pe tava de la cuptor o hirtie ca sa nu se lipeasca (hirtia tre sa fie speciala pt cuptor), punem o foaie de hojaldre dedesubt, punem umplutura si cea de-a doua foaie deasupra, facem o gaurica in mijlocul empanadei, ca sa iasa aburul. Batem oul crud si o ungem cu o pensula sau cu ce avem. Bagam la cuptor timp de 20 min, dupa care o scoatem si o mincam calda. Este delioasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada de ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Placinta cu ton (Empanada Gallega)

Pregatim umplutura: ceapa si ardeul taiate marunt se pun sa se caleasca bine, se adauga sosul de

9 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Scurgeţi tonul de ulei.Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o

2 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Nu ai de ce,mersi pt comentariu Angi.

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Cred ca e foarte buna!eu fac cu carne tocata,cu branza dar cu ton nu am incercat niciodata.E tentanta reteta!Mersi!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

  • -2 conserve ton (atun)
  • -2 oua fierte
  • -1 ou crud
  • 50ml vin alb
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2 foi congelate de hojaldre (sunt niste foi de placinte late si se pot folosi fie la dulciuri fie la mincaruri
  • se gasesc in piata sau supermarket) si putin ulei pt prajit ceapa.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Salata de vinete

Salata de vinete

Se pun vinetele la cuptorul incins la 210 grade sus si jos cca 30 de minute . Dupa care se scot

17 voturi    9 comentarii
35 min
Salate reci

Alice85 (Chef de cuisine)

Nu ai de ce,mersi pt comentariu Angi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu somon afumat