Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 300 gr faina
  • 1 pachet mare unt (200 gr)
  • 2 oua
  • sare
  • pentru umplutura
  • 500 gr carne tocata pui
  • 200 gr ciuperci
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • condimente mexicane
  • praf usturoi
  • sare
  • ulei masline
  • cateva fire patrunjel
  • pentru ornat
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • boia iute
  • pentru sos usturoi
  • 3 catei usturoi
  • 1 cutie mica smantana
  • 2-3 lg ulei masline

Mod de preparare

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura.

Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul l-am zdrobit, ceapa am tocat-o.

Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline si am pus la calit, ceapa, usturoiul si morcovul ras.

Apoi, am adaugat carnea tocata si am calit-o bine. La sfarsit am adaugat ciupercile taiate si patrunjelul tocat.

Am adaugat sare, condimentele mexicane si praf de usturoi. Dupa ce s-au calit toate, am dat deoparte si am lasat sa se raceasca un pic, numai bine sa se intrepatrunda toate aromele in carne.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie din care am taiat cercuri (am folosit un castronel cu diam. cred ca de 10 cm) in mijlocul carora am pus cu o lingura, din umplutura de carne. Le-am impaturit si le-am presat pe margini cu furculita.

Intr-o tava, am pus o hartie de copt, am asezat toate placintele si le-am uns cu ou batut, am presarat un pic de pesmet si boia.

Am dat la cuptor si le-am copt cam 40 min. Au iesit bine rumenite.

Pt sosul de usturoi, am bagat la blender 3 catei usturoi, o cutiuta smantana mica si un pic ulei masline. Le-am blenduit pe toate si am adaugat putina sare. Demential sos... nici nu se compara cu cel din comert ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise