autor:

Laura_Nechita

» » Aperitive

Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
pentru aluat, 300 gr faina, 1 pachet mare unt (200 gr), 2 oua, sare, pentru umplutura, 500 gr carne tocata pui, 200 gr ciuperci, 2 legaturi ceapa verde, 1 ceapa uscata, 3-4 catei usturoi, 1 morcov, condimente mexicane, praf usturoi, sare, ulei masline, cateva fire patrunjel, pentru ornat, 1 ou, 2 lg pesmet, boia iute, pentru sos usturoi, 3 catei usturoi, 1 cutie mica smantana, 2-3 lg ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

29 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura.

Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul l-am zdrobit, ceapa am tocat-o.

Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline si am pus la calit, ceapa, usturoiul si morcovul ras.

Apoi, am adaugat carnea tocata si am calit-o bine. La sfarsit am adaugat ciupercile taiate si patrunjelul tocat.

Am adaugat sare, condimentele mexicane si praf de usturoi. Dupa ce s-au calit toate, am dat deoparte si am lasat sa se raceasca un pic, numai bine sa se intrepatrunda toate aromele in carne.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie din care am taiat cercuri (am folosit un castronel cu diam. cred ca de 10 cm) in mijlocul carora am pus cu o lingura, din umplutura de carne. Le-am impaturit si le-am presat pe margini cu furculita.

Intr-o tava, am pus o hartie de copt, am asezat toate placintele si le-am uns cu ou batut, am presarat un pic de pesmet si boia.

Am dat la cuptor si le-am copt cam 40 min. Au iesit bine rumenite.

Pt sosul de usturoi, am bagat la blender 3 catei usturoi, o cutiuta smantana mica si un pic ulei masline. Le-am blenduit pe toate si am adaugat putina sare. Demential sos... nici nu se compara cu cel din comert ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • David_Raluca

    David_Raluca (Bucatar) , 04 decembrie 2014

    Au iesit foarte bune. Am respectat intocmai reteta, numai ca in loc de carne de pui am pus de porc, au iesit delicioase. Am folosit unt de 82% grasime.

  • Cristycojo , 18 septembrie 2014

    se intorc in cuptor in timp ce se coc ?

  • Nae Cna , 18 februarie 2014

    tare de tot. multumim pentru aceasta minunata reteta

    • Maria Turcu , 18 noiembrie 2013

      vom testa sigur!

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      va multumesc mult >:d<

    • Laura Nechita , 09 noiembrie 2013

      multumesc mult pentru aprecieri >:d<

    • Alexandra Mateescu , 08 noiembrie 2013

      foarte delicioase le incerc si eu

    • Iuliana Simionescu , 08 noiembrie 2013

      asa fac si eu sosul de usturoi,,,este frte bun..

    • Doina Burcioiu , 08 noiembrie 2013

      buuun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

29 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 300 gr faina
  • 1 pachet mare unt (200 gr)
  • 2 oua
  • sare
  • pentru umplutura
  • 500 gr carne tocata pui
  • 200 gr ciuperci
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • condimente mexicane
  • praf usturoi
  • sare
  • ulei masline
  • cateva fire patrunjel
  • pentru ornat
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • boia iute
  • pentru sos usturoi
  • 3 catei usturoi
  • 1 cutie mica smantana
  • 2-3 lg ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

David_Raluca (Bucatar)

Au iesit foarte bune. Am respectat intocmai reteta, numai ca in loc de carne de pui am pus de porc, au iesit delicioase. Am folosit unt de 82% grasime.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui