autor:

Eileen

» » Aperitive

Empanadas cu praz si pastrama

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, 300g faina, 150g untura sau margarina moale, Un ou, O lingurita de sare, , Pentru umplutura:, 150g pastrama, Un praz lung, 4-5 ciuperci, 150g cascaval ras, 3 linguri smantana, 20g unt, Sare si piper, Un varf de curry, Un ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute.
Taiati prazul rondele subtiri, apoi puneti-le la calit intr-o tigaie cu putin unt. Taiati ciupercile cubulete si adaugati-le peste praz. Taiati ceafa de porc in cubulete si adaugati-o peste praz.
Lasati tigaia la foc mic timp de 7 minute.
Preincalziti cuptorul la 210 grade. Luati tigaia de pe foc, adaugati smantana si cascavalul si amestecati bine.
La sfarsit, asezonati cu sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, puteti adauga si un praf de curry.
Etalati aluatul si decupati cercuri cu ajutorul unui bol cu un diametru de aproximativ 12 cm sau mai mici, in functie de preferinte. Umpleti apoi formele cu cateva lingurite din compozitia realizata mai sus, inchideti la capete si intepati pe margini cu o furculita.
Ungeti apoi fiecare forma cu un ou batut si introduceti in cuptor pana ce se rumenesc, in jur de 15 minute.
Se pot servi calde alaturi de salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu praz si pastrama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ceafa afumata

Ceafa afumata

Incorporam condimentele si sarea. Ceafa se pudreaza cu amestecul de condimente. Baitzul obtinut

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Piept de pui panè

Piept de pui panè

Pieptul de pui se inveleste intr-o folie de plastic si se bate bine. Ouale se bat bine sau se mixeaza

1 vot    2 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 150g untura sau margarina moale
  • Un ou
  • O lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 150g pastrama
  • Un praz lung
  • 4-5 ciuperci
  • 150g cascaval ras
  • 3 linguri smantana
  • 20g unt
  • Sare si piper
  • Un varf de curry
  • Un ou

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pui jambonate