autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Escalop cu ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
750 g carne de porc sau de vita, 1 cutie conserva ciuperci, 50 ml ulei,1 lingurita mustar, 200 ml smintina, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti in putin ulei.
In uleiul ramas pui repede 1/2 pahar cu apa, adaugi o cutie de ciuperci taiate felii si lasi sa dea in clocot.
O lingurita de mustar o amesteci cu o lingura buna de faina si adaugi smintina vreo 200 ml, pui din apa cu ulei si invirti bine , o rastorni peste ciuperci.
Daca e nevoie se mai adauga putina apa.Se pun feliile de carne, lasi sa mai dea un clocot, potrivesti de sare si piper.
Se serveste cu garnitura de orez sau cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
escalop de porc cu ciuperci

escalop de porc cu ciuperci

Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb,

7 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Escalop de vita cu ciuperci

Escalop de vita cu ciuperci

- tăiem carnea și o batem ca pentru șnițele. Presărăm cimbru și sare peste ea. - tăvălim

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    O bunatate ,nici eu nu am facut de mult asa ceva,e o idee buna...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Mi-ai facut pofta, Doina

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Eu pregatesc cu carne de vitel, dar si cu carne slaba de porc, sarea si piperul adaug cand carnea s-a prajit pe o parte, lasa prea multa apa, si sting cu 1 pahar vin alb, ii da un gust ft bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Mi-ai facut poftaca nu am mai preparat cam de multicel aceasta reteta.Eu folosesc carne de vitel,iar in sos adaug digesta praf in loc de faina.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Escalopul, din cate stiu eu, se prepara cu carne de vita, dar....si mai era ceva.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2009

      Daca folosim carne de vita, o lasam sa dea mai multe clocote, ca sa se inmoaie, pentru ca ea fierbe mai greu decat carnea de porc. Eu folosesc de preferinta carne de vitel si pun numai ciuperci proaspete pe care le tai felii si le calesc in unt iar pe sos presar la urma patrunjel tocat. In loc de faina pun in sos cateva legume fierte si pasate (de ex. o ceapa, 1 patrunjel radacina, 1 felie de telina, 3 morcovi). Pun si putin sos de soia la sosul de legume.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 750 g carne de porc sau de vita
  • 1 cutie conserva ciuperci
  • 50 ml ulei,1 lingurita mustar
  • 200 ml smintina
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy

Drojdia cu 50 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o pui intr-un lighenas

110 voturi    49 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ,nici eu nu am facut de mult asa ceva,e o idee buna...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Perisoare la cuptor