autor:

PanaCris

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Ingrediente
pulpă de porc feliată cca. 1000 g, mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g, ulei de măsline 2 linguri, unt cca 50 g, vin alb demisec 100 ml, apă cca. 100 ml, usturoi 4-5 căței, foi de dafin 1 bucată, smântână lichidă de gătit 200 ml, făină albă de grâu 4-5 linguri, sare iodată, piper proaspăt măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.

Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenește ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu.

Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.

În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.

După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul.

Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.

Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida natur cu sos bechamel

Conopida natur cu sos bechamel

Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu

21 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de ardei rosii

Pasta de ardei rosii

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan
  • cca. 700 g
  • ulei de măsline 2 linguri
  • unt cca 50 g
  • vin alb demisec 100 ml
  • apă cca. 100 ml
  • usturoi 4-5 căței
  • foi de dafin 1 bucată
  • smântână lichidă de gătit 200 ml
  • făină albă de grâu 4-5 linguri
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Piure din fasole boabe alba si linte rosie