Se taie carnea de vita felii perpendiculare pe fibra, putin mai groase de un deget si se pregatesc cu sare de mare conform retetei. Se urmeaza toate instructiunile de la gratarul mixt pentru a obtine un gratar de vita bun. Inainte de a o praji pe gratar, carnea se condimenteaza cu condiment mexican(Carrefour) pe ambele parti.
Ceapa si ardeii se taie felii nu foarte subtiri. Se pun intr-un bol (eu le pun intr-o punga) si se toarna peste ele 1 lingura condiment mexican, piperul si uleiul. Se amesteca bine. Se da la frigider cat timp carnea sta cu sare.
Ungeti gratarul incins cu un strop de ulei si prajiti carnea pe ambele parti cate 3 minute pe fiecare parte (va fi usor in sange la mijloc). Daca nu o doriti in sange mariti timpul de prajire cu 1 minut. Cand se racoreste putin carnea, taiati-o fasiute.
In aceeasi tigaie grill in care ati prajit carnea, turnati legumele si prajiti amestecand din cand in cand pana legumele sunt facute, dar nu foarte moi, cca 15 minute la foc mediu.
Pe fiecare tortilla (eu am folosit roti se gasesc la Carrefour) asezati ceapa si ardei grillati, apoi fasiute de carne. Puteti servi simplu, cu smantana sau sos guacamole.
Este o reteta mexicana care inseamna carne pregatita la gratar servita in tortilla si asezonata cu ceapa si ardei grillati. La inceput se folosea doar carne de vita, dar acum se poate pune si carne de pui, porc.Pofta buna !!!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii