autor:

dicarmencitta1957

» » Fripturi

Fajitas cu vitel

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
700 gr carne vitel/vita (preferabil muschiulet)., 3 cepe (am folosit ceapa rosie, dar nu e obligatoriu)., 3 ardei (verde si rosu, pentru culoare)., 2 linguri condiment mexican(Carrefour)., 1/2 lingurita piper(rosu)., sare de mare ., 5 linguri ulei + putin ulei pentru gratar., 6 tortilla (sau lipii mici sau roti focaccia se gasesc la Carrefour).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea de vita felii perpendiculare pe fibra, putin mai groase de un deget si se pregatesc cu sare de mare conform retetei. Se urmeaza toate instructiunile de la gratarul mixt pentru a obtine un gratar de vita bun. Inainte de a o praji pe gratar, carnea se condimenteaza cu condiment mexican(Carrefour) pe ambele parti.
Ceapa si ardeii se taie felii nu foarte subtiri. Se pun intr-un bol (eu le pun intr-o punga) si se toarna peste ele 1 lingura condiment mexican, piperul si uleiul. Se amesteca bine. Se da la frigider cat timp carnea sta cu sare.
Ungeti gratarul incins cu un strop de ulei si prajiti carnea pe ambele parti cate 3 minute pe fiecare parte (va fi usor in sange la mijloc). Daca nu o doriti in sange mariti timpul de prajire cu 1 minut. Cand se racoreste putin carnea, taiati-o fasiute.
In aceeasi tigaie grill in care ati prajit carnea, turnati legumele si prajiti amestecand din cand in cand pana legumele sunt facute, dar nu foarte moi, cca 15 minute la foc mediu.
Pe fiecare tortilla (eu am folosit roti se gasesc la Carrefour) asezati ceapa si ardei grillati, apoi fasiute de carne. Puteti servi simplu, cu smantana sau sos guacamole.
Este o reteta mexicana care inseamna carne pregatita la gratar servita in tortilla si asezonata cu ceapa si ardei grillati. La inceput se folosea doar carne de vita, dar acum se poate pune si carne de pui, porc.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă

Friptură de porc cu ceapă la tavă

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul se spala, se unge cu ulei, sare si se pune pe o sticla de bere care se umple cu apa. Se

22 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    O idee buna, o sa incerc si eu, mai ales ca se face usor.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Cand raman in pana de timp si de idei,fac acest fel de mancare, care este deosebit si nu ne ocupa mult timp in bucatarie.Multumesc pentru comenatriu draga Alina.

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Carmen, interesanta reteta. O sa adopt varianta cu pui.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 700 gr carne vitel/vita (preferabil muschiulet).
  • 3 cepe (am folosit ceapa rosie
  • dar nu e obligatoriu).
  • 3 ardei (verde si rosu
  • pentru culoare).
  • 2 linguri condiment mexican(Carrefour).
  • 1/2 lingurita piper(rosu).
  • sare de mare .
  • 5 linguri ulei + putin ulei pentru gratar.
  • 6 tortilla (sau lipii mici sau roti focaccia se gasesc la Carrefour).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O idee buna, o sa incerc si eu, mai ales ca se face usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Poienita vesela